Inici » Els tres concerts de final de curs del Conservatori coronen les activitats musicals a Cervera
Els tres concerts de final de curs del Conservatori coronen les activitats musicals a Cervera

Els tres concerts de final de curs del Conservatori coronen les activitats musicals a Cervera

El passat cap de setmana van tenir lloc els tres concerts de final de curs del Conservatori Professional de Música de Cervera. Atès que hi ha moltes formacions instrumentals i corals, la direcció del centre va optar per organitzar tres concerts on tots poguessin mostrar el treball que han dut a terme durant el curs.

El divendres 17 de juny, a l’Auditori Municipal, es pogueren escoltar la Banda Piccola -banda dels més petits-, que sota la direcció de Xesco Grau interpretaren obres d’Stoller, Sherman i Star Wars de J. Williams. Hi hagué també espai per un grup de piano a quatre mans, format per Martina Camats i Ferran Baltrall, i el Grup de Saxos, sota la direcció de Jordi Sabater. 
Tota la segona part del concert anà a càrrec de l’Orquestra Britten, formació de corda que inclou els darrers cursos de Nivell elemental i els primers de Grau Professional. Sota la batuta de Jordi Armengol interpretaren Música pels Reials Focs d’artifici de Händel, obres clàssiques, així com de Bartòk i que van cloure amb la Farandola de “L’Arlésianne” de Bizet.

El dissabte 18 fou el torn dels grups de guitarra, dirigits per Xavier Gómez, i l’Orquestra Andreví, sota la direcció de Carles Gumí i amb Gerard Capdevila com a solista a la percussió, amb obres de Morera, Bernstein o el popular Mamma Mia.

Dos concerts que ompliren l’Auditori Municipal de Cervera i que donaren el tret de  sortida d’aquest final de curs tan calorós.

I el diumenge 19 hi hagué el darrer dels concerts, aquest cop al Gran Teatre de la Passió. Dels més petits fins als més grans foren els protagonistes en els diferents grups de cant coral del centre, dirigits per Núria Mas. Hi hagué temps també per poder escoltar el grup de percussió, sota la direcció d’Aleydis Serra; Els Assossegats, amb la direcció de Sònia Peiró; i la Banda del Conservatori, sota la batuta de Xesco Grau.

El concert tingué també dos moments especials:
L’entrega d’orles als 27 alumnes que enguany han acabat el grau professional al centre, convertint-se en el grup més nombrós.
I, en especial, l’acte de comiat per jubilació de la companya M. Esther Vega, professora de llenguatge i piano. Fa molts anys que treballa al centre i de ben segur que per la seva aula han passat la gran majoria de joves que han fet música al Conservatori de Cervera. Un acte tan especial per ella com emotiu per a tota la comunitat educativa, que li va retre una fortíssima ovació.

Informació aportada per Santi Riu (Conservatori de Cervera).