Inici » Els Pressupostos Participatius tenen dos propostes guanyadores
Els Pressupostos Participatius tenen dos propostes guanyadores

Els Pressupostos Participatius tenen dos propostes guanyadores

Enjardinar el passeig de l’Estació i incorporar elements multijoc als parcs infantils han estat les dos propostes més votades per la ciutadania en el procés dels Pressupostos Participatius Cervera 2023.

La proposta més votada ha estat el projecte per enjardinar el passeig de l’Estació, que ha obtingut 410 vots. Té un pressupost de 20.086 euros, per la qual cosa no esgota la partida de 50.000 euros habilitada per als pressupostos participatius i es pot incorporar una altra proposta. 

La segona més votada és la incorporació d’elements multijoc als parcs infantils, amb 337 vots. Té un cost previst de 27.880 euros. Per tant, no sobrepassa el pressupost de la partida (50.000 euros) i també es podrà executar. 

El procés ha acabat amb la participació d’un total de 754 persones (un 9,41% de la població major de 16 anys empadronada al municipi). Cada persona havia de votar tres propostes, per tant s’han comptabilitzat 2.262 vots. La proposta guanyadora ha obtingut 410 vots (un 18,13%) i la segona n’ha tingut 337 (14,9%). 

Les dos propostes s’incorporaran al pressupost de la Paeria de Cervera i s’executaran aquest any 2023.

El projecte d’enjardinament del passeig de l’Estació preveu el treball d’arrencar soques mortes, tallar arbres malmesos, obrir rases per als tubs de reg nou, el muntatge del reg, la plantació i proteccions amb malla. 

La millora als parcs preveu la col·locació de vuit nous elements multijoc en diferents parcs infantils del municipi.

El resultat del procés de votacions s’explicarà d’una manera més detallada en una sessió informativa, oberta a tota la ciutadania, que tindrà lloc el dimecres 15 de març.

El paer en cap, Joan Santacana, vol agrair a la ciutadania la participació en aquesta primera convocatòria de pressupostos participatius al municipi. Valora “de manera positiva la iniciativa, que ha permès a la ciutadania, per primera vegada a Cervera, decidir en què s’inverteixen part dels recursos públics”. 

 

Pressupostos Participatius Cervera 2023
El Pressupost Participatiu és un mecanisme de participació ciutadana directa, mitjançant el qual la ciutadania pot proposar i decidir sobre el destí d’una part dels recursos municipals, establint així un canal efectiu de democràcia participativa.
Els pressupostos municipals de la Paeria de Cervera de l’any 2023 inclouran una partida, dotada de 50.000 euros, que la ciutadania decideix en què s’inverteixen, prenent així el protagonisme d’una part de la gestió municipal.
El procés ha constat de diverses fases entre els mesos d’octubre de 2022 i març de 2023.