Inici » Els pianistes seran els protagonistes del cap de setmana musical a Cervera
Els pianistes seran els protagonistes del cap de setmana musical a Cervera

Els pianistes seran els protagonistes del cap de setmana musical a Cervera

Cervera acollirà, dissabte 12 de març, la 13a edició de la Trobada de pianistes de Ponent; i el diumenge 13, un intercanvi entre l’Escola Municipal de Música de Mollerussa i l’Escola i Conservatori de Música de Cervera, que clourà amb un concert de piano.


Els pianistes seran els protagonistes de la jornada de dissabte, que se celebrarà la 13a edició de la Trobada de pianistes de Ponent, que acollirà 52 joves pianistes provinents dels Conservatoris de Lleida i Cervera i les Escoles de Música de Balaguer, Mollerussa i Tàrrega.
Amb la temàtica comuna de la música catalana podrem gaudir d’autors com Josep Lluís 
Guzman, Granados, Lamote de Grignon, Montsalvatge i molts altres, en dos concerts que tindran lloc a les dotze del migdia a l’Aula Bach del Conservatori i a l’Auditori Municipal.

Clourà el cap de setmana un intercanvi entre els pianistes més joves de l’Escola Municipal de Música de Mollerussa i els de l’Escola i Conservatori de Música de Cervera amb un concert a l’Auditori Municipal, que acollirà des dels més petitons que aquest any han començat a tocar el piano fins als alumnes que ja han arribat a grau professional.


Per altra banda, dissabte passat, el professorat de piano del Conservatori va prendre part del VII Piano celebrat a l’Escola Superior de Música de Catalunya.

Enguany es va reflexionar i intercanviar opinions sobre la pedagogia de la formació instrumental. A més, també es va convidar al professorat de violí per encetar així un I Esmuc Violí Fòrum.

La trobada permeté desenvolupar un col·loqui obert per al qual es convidà dues pedagogues amb molta experiència i reputació. Vesna Gruppman, violinista, professora al Conservatori de Rotterdam, doctorada en interpretació i pedagogia al Conservatori de Moscou, i Marina Pliassova, professora a l’Institut Barrat d’Oslo i experta en la pedagogia del piano en edats inicials. 
Finalment, una representació d’alumnes dels conservatoris de Catalunya tancà la jornada on l’alumne cerverí Lautaro Montt interpretà la Rapsòdia op. 79 n. 1 de Brahms.


Informació i imatge aportats per Santi Riu (Conservatori de Cervera).