Inici » Els artistes de l’Associació Alba crearan el cartell de La Passió de Cervera 2025
Els artistes de l’Associació Alba crearan el cartell de La Passió de Cervera 2025

Els artistes de l’Associació Alba crearan el cartell de La Passió de Cervera 2025

El Centre Espígol de Cervera ha acollit, dijous 11 d’abril, el primer dels tallers creatius que serviran als artistes de l’Associació Alba per inspirar-se i crear la seva obra final, el proper cartell de la Passió de Cervera.

En una tarda plena de creativitat i col·laboració, l’Associació Alba i La Passió de Cervera han portat a terme amb èxit un dels tallers destinats a la creació del cartell per a l’edició 2025 al Centre Espígol de Cervera.
Durant les properes setmanes una vintena de persones d’Alba participaran en algun d’aquests tallers i, posteriorment, una dissenyadora gràfica s’encarregarà d’acabar de perfilar el cartell i afegir-hi els elements que necessiti.

“Estem molt emocionades amb aquest projecte i sabem que suposa molta responsabilitat, però els artistes d’Alba ja s’han enfrontat altres vegades a reptes similars i creiem que podran sortir propostes força interessants.  Estem molt agraïdes amb la institució de La Passió per haver-nos proposat aquesta col·laboració i valorem molt positivament el compromís amb el projecte d’Alba”, ha explicat Míriam Arnaz, una de les responsables de l’àrea de projectes culturals i artístics de l’entitat social.

El contacte amb La Passió ha estat a través d’una coneixença prèvia, ja que les persones d’Alba fan ús habitualment del teatre per anar a veure-hi espectacles, també a través de la vinculació amb el projecte Apropa Cultura. 

“Celebrem que els artistes d’Alba hagin acceptat aquest repte i tenim moltes ganes de començar a veure’n resultats. El Teatre de la Passió és un recurs cultural accessible a totes les persones i la gent de l’Espígol acostuma a fer-ne ús. Aquests dies que encara hi ha funcions de l’obra ens han dit que vindran a veure-la per inspirar-se” explica Xavier Cañabate, president de la institució.

De fet, ja hi ha un grup de persones que van poder assistir setmanes abans a algun dels assajos que es van fer i van poder descobrir totes les interioritats d’aquest esdeveniment, que està declarat com a Tresor del Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya.

A través de múltiples formes i colors, i utilitzant tècniques que van des de la pintura amb aquarel·la fins al collage, els participants en el taller han donat vida a propostes visuals úniques, cadascuna amb la seva pròpia història i inspiració darrera.

La jornada ha estat especialment significativa per a participants com la Susanna, una actriu de llarga trajectòria a La Passió de Cervera, que ha expressat la seva emoció i orgull de participar en aquest projecte artístic: “Porto molts anys participant a La Passió i jo la porto al cor. He dibuixat una branca d’olivera i m’agradaria que escollissin el meu dibuix. Seria molt emocionant”, ha explicat la Susanna amb el seu dibuix a davant.

“Agraïm moltíssim que La Passió hagi fet aquesta aposta per la diversitat  i per donar un valor afegit a l’esdeveniment a través del cartell. Demostra el seu compromís per les persones i compartim la idea que l’art és una eina de transformació social”, explica Míriam Arnaz. 

Per la seva part, Xavier Cañabate ha afegit que “a través d’aquest projecte i tallers donem veu a la creativitat i al talent de les persones amb discapacitat de l’Associació Alba i a dignificar la seva capacitat artística”. 

Des d’Alba es va detectar entre algunes persones amb discapacitat un interès creixent pels temes artístics i un talent especial en aquest àmbit. Per aquest motiu, els darrers anys s’han impulsat tallers artístics per promoure i donar valor a aquest art singular, així com la participació dels artistes en diferents premis, esdeveniments i projectes col·lectius amb empreses i altres entitats.


Cal destacar La Passió de Cervera i el seu compromís, a través del projecte Apropa Cultura, per fer els seus espectacles accessibles a persones en situació de vulnerabilitat oferint entrades a preus molt avantatjosos. 

Associació Alba:
És una entitat que treballa per millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitat i altres col·lectius en situació de vulnerabilitat. A través de diverses iniciatives i projectes, l’Associació Alba promou l’art i la cultura com a vehicles de transformació social.

La Passió de Cervera:
Esdeveniment cultural i espiritual de gran prestigi, reconegut com a Tresor del Patrimoni Cultural i Immaterial de Catalunya. A través de la representació de la vida, mort i resurrecció de Jesucrist, La Passió de Cervera connecta amb espectadors de totes les edats, reforçant els llaços comunitaris i el valor de la tradició.

Informació i imatge aportat per la Passió de Cervera.