Inici » El seguici festiu de Cervera surt al carrer per Corpus
El seguici festiu de Cervera surt al carrer per Corpus

El seguici festiu de Cervera surt al carrer per Corpus

Cervera va celebrar, diumenge 19 de juny, la Festa de Corpus, amb la recuperació de la cercavila del seguici de la ciutat, que va anar del carrer Guinedilda a la plaça Major, on van tenir lloc els lluïments i balls dels elements festius.

Hi van participar el timbaler, els Bombollers i el cérvol Tibau, el Ball de Gitanes, la Colla Sardanista Jovencells, els Geganters, el Ball d’Espases, l’Àliga, la Banda del Conservatori i Lo Carranco Bilandó. 

La cercavila s’havia suspès els darrers dos anys; l’any passat ja es van recuperar els lluïments, que es van fer a la plaça de cal Racó, i enguany el Corpus de Cervera ja ha tornat amb el seu format tradicional. 

 

Els dies previs, divendres 17 i dissabte 18, els Diables de Cervera Carranquers van celebrar la Festa de la Colla, amb activitats per a tots els públics a la plaça Major: la 6a cursa d’orientació urbana, cercavila de foc, el correfoc, concerts i el tradicional Ball Parlat de Cervera “Lo joch de Lluciffer e los diables”. 

Els diables realitzen un ball amb parlaments dels diferents personatges que representen. El text del Ball Parlat té una part fixa, establerta l’any 2004, i una part variable que es renova cada any en la qual es reciten els versots, uns versos satírics. Aquest any van versar sobre la brutícia i l’incivisme als carrers de Cervera, les pilones, l’aparcament de vehicles al carrer Major, les tanques que envolten la Universitat…