Inici » El president de la Generalitat, Pere Aragonès, visita Cervera
El president de la Generalitat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, visita Cervera

El president Pere Aragonès ha realitzat, divendres 20 de maig, la seva primera visita institucional a la Paeria de Cervera, on ha signat el Llibre d’Honor i ha mantingut una trobada amb regidors i regidores del Consistori.

En la visita l’ha acompanyat el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Bernat Solé, i han estat rebuts pel paer en cap, Joan Santacana; el regidor de Promoció Econòmica i Urbanisme, Ramon Augé; la regidora de Cultura, Mercè Carulla; i la regidora Assumpció Creus.

Pere Aragonès ha signat el Llibre d’Honor de la Paeria i ha rebut dos obsequis de mans de Joan Santacana: un facsímil de l’Acta de la Cort General de Catalunya de l’any 1359, celebrada a Cervera i origen de l’actual Generalitat, i el còmic “Viatge a l’Origen de la Generalitat”, de Maria Teresa Salat (historiadora) i Ton Granell (il·lustrador). 

El paer en cap, Joan Santacana, ha transmès al president, Pere Aragonès, “la riquesa de la ciutat en alguns aspectes com el seu patrimoni cultural i monumental, la vitalitat del teixit associatiu i la capitalitat de comarca agroindustrial”. Li ha fet arribar propostes per “millorar la connectivitat de la ciutat a través de l’antiga N-II, sobre les dificultats de manteniment de patrimoni com la Universitat o les muralles, la falta de disponibilitat d’habitatge social i també la falta d’un altre pavelló poliesportiu”.

Pere Aragonès “ha agraït les propostes que li han fet arribar des de la Paeria i s’ha compromès a treballar-hi conjuntament”.

 

Posteriorment s’han desplaçat a la seu de l’Associació de Salut Mental Ondara Sió, on han visitat les instal·lacions i han mantingut una reunió de treball amb el president de l’entitat, Jaume Azcona, i altres representants de la Junta.