Inici » El pianista Michael Davidov tancarà el Cicle de concerts de Nadal a Cervera
El pianista Michael Davidov tancarà el Cicle de concerts de Nadal a Cervera

El pianista Michael Davidov tancarà el Cicle de concerts de Nadal a Cervera

El diumenge 23 de gener, a les 19 hores, tindrà lloc el darrer concert del Cicle de Nadal, organitzat per l’Associació d’Amics de la Música de Cervera, amb un recital a càrrec del pianista Michael Davidov.

El recital inclourà obres romàntiques de l’ampli repertori d’aquest instrument. Podrem escoltar les Consolacions, núm. 1, 2 i 3 de Liszt, els Scherzo op. 20 i op. 39 de Chopin, així com les Ballades op. 23 i op. 38 del compositor polonès. Acabarà el recital amb dues danses espanyoles del lleidatà Enric Granados i les virtuosístiques Gargoyles Op.29 de Liebermann.

Nascut a Uxbekistán, Michael Davidov va oferir la seva primera actuació pública a l’edat de 4 anys i inicià els seus estudis superiors el 2002 aquí a Catalunya amb Ramon Coll. Prosseguí el seu perfeccionament en centres tan prestigiosos com el Conservatori Estatal Superior Tchaikovsky de Moscú, l’Escola Superior de Música F.Liszt a Weimer o la Universitat Mozarteum a Salzburg.
Ha estat premiat en 11 concursos internacionals, entre els quals el Delia Steinberg a Madrid, el H. Pecar de Gorizia, F. Chopin de Roma, el Skavronski-Inspiration de Volgodonsk i el M. Canals de Barcelona, permetent-li d’actuar en nombrosos països i acompanyat de les millors orquestres Simfòniques.
El 2010 es va convertir en el professor de piano més jove dels centres superiors d’Alemanya. El 2013 va crear el Rubinstein Institute, que ofereix un dels esdeveniments educatius i culturals més prestigiosos a nivell internacional: oferint una master class de piano amb alguns dels millors catedràtics d’elit en col·laboració amb el Marbella International Music Competition.
El paral·lel amb la seva feina de docent al Conservatori del Liceu, així com a jurat de concursos internacionals.

Informació i imatge aportat per Santi Riu (Associació d’Amics de la Música de Cervera).