Inici » Michael Davidov clou de manera brillant el Cicle de concerts de Nadal
Michael Davidov clou de manera brillant el Cicle de concerts de Nadal

Michael Davidov clou de manera brillant el Cicle de concerts de Nadal

El pianista va ser el protagonista d’una llarga jornada musical a Cervera, diumenge 23 de gener, ja que al matí va oferir classes magistrals a alumnes de piano del Conservatori i a la tarda va actuar al concert de cloenda del Cicle de Nadal que organitza l’Associació d’Amics de la Música.

El pianista Michael Davidov va ser el protagonista d’una llarga jornada el passat diumenge. Durant el matí va realitzar unes classes magistrals als alumnes de piano del Conservatori de música de Cervera, on els nois i noies van poder escoltar els seus consells per millorar les seves interpretacions i aprofitar la seva experiència d’una colla d’anys com a professor de piano i música de cambra al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.

I a la tarda va cloure brillantment el Cicle de Concerts de Nadal que organitza l’Associació d’Amics de la Música de Cervera. Amb un programa que es va iniciar en un bell clima somniador a partir de les tres primeres Consolacions de Franz Liszt, per passar a un altre dels grans compositors per a piano, Frederic Chopin. D’aquest vam poder escoltar dues Balades i dos Scherzos. Amb un bon domini del so, temperament i una bona construcció de l’estructura de cada una de les obres. Un exquisit itinerari per diferents etapes del compositor polonès que ens va dur des de la poètica fins als moments d’exaltació i que a més van gaudir de la presentació de cada una de les obres per part del pianista. El refinat caràcter de Michael Davidov i el seu equilibri, al costat d’una evident musicalitat van fer gaudir el públic, que comptava amb una bona quantitat de joves pianistes. 
Dues Danses Espanyoles de Granados i una virtuosista lectura de Gargoyles de Liebermann van posar el punt final a un recital que va omplir l’Auditori i va acomiadar el pianista amb sonors bravos.
Un recital doncs que ha permès conèixer un jove pianista nascut a Uzbekistan però format a Catalunya, Rússia, Alemanya i Salzburg, abans de començar la seva actual etapa també com a pedagog a Barcelona.

Informació i imatge aportat per Santi Riu (Associació d’Amics de la Música).