Inici » El Museu de Cervera presenta el projecte de remodelació de la planta baixa de la Casa Duran i Sanpere
El Museu de Cervera presenta el projecte de remodelació de la planta baixa de la Casa Duran i Sanpere

El Museu de Cervera presenta el projecte de remodelació de la planta baixa de la Casa Duran i Sanpere

La directora general del Patrimoni Cultural, Sònia Hernàndez; la cap del Servei de Museus, Sònia Blasco; i el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Albert Turull, van assistir a la presentació d’aquest projecte i del Museu del Blat, en un acte que va tenir lloc al Museu de Cervera el dissabte 1 d’abril.

La renovació de la planta baixa de la Casa Duran i Sanpere i la reobertura del Museu del Blat són dos actuacions previstes en el Pla Estratègic del Museu de Cervera 2022-2025.

La directora general del Patrimoni Cultural, Sònia Hernàndez “va donar l’enhorabona al Museu de Cervera per la implantació del Pla Estratègic” i va “encoratjar les responsables de l’equipament a seguir treballant amb la mateixa determinació”. Va afirmar que “la Direcció General de Patrimoni estarà al seu costat”. 

El paer en cap, Joan Santacana, va manifestar que “el Pla Estratègic no és només del Museu sinó que transcendeix a tota la ciutat”. Va destacar l’aposta per “fer un museu més obert i transparent”.

De la seva banda, la regidora de Cultura, Mercè Carulla, va lloar “l’aposta de l’equipament per incrementar la participació i garantir l’accés a totes les persones”, ja que “la cultura és una eina de transformació i cohesió social”. Va destacar “haver assolit el repte de reobrir el Museu del Blat, un dels objectius de l’Equip de Govern”.

 

Remodelació de la Casa Duran i Sanpere 

Un altre dels reptes del Museu de Cervera és reforçar i millorar la seva seu principal, a la Casa Duran i Sanpere.

El projecte preveu executar obres a la planta baixa per a la renovació de la recepció i de la sala d’exposicions temporals, i la creació d’una nova àrea de reserva per a les col·leccions històriques.

S’habilitarà un nou espai d’acollida de visitants i d’interpretació per comprendre la casa Duran i la ciutat de Cervera.

Pel que fa a la sala d’exposicions temporals està previst que s’unifiqui en una sola planta.

Amb les obres de renovació també es pretén contribuir a reforçar el relat de ciutat i contribuir a consolidar la presència de l’equipament al carrer Major. Es programarà oferta cultural conjunta amb la Casa Dalmases i es promouran accions als aparadors buits per dinamitzar el comerç.