Inici » El Gran Teatre de la Passió de Cervera, als càstings del programa “El llop” de TV3
El Gran Teatre de la Passió de Cervera

El Gran Teatre de la Passió de Cervera, als càstings del programa “El llop” de TV3

Dimecres 19 de gener, a les 22.05 hores, s’estrena el programa “El llop”, un concurs de TV3 que busca talents entre el teatre amateur català per representar “Terra Baixa”. Un dels càstings s’ha fet al Gran Teatre de la Passió i es podrà veure avui en antena.

El llop“, nou programa conduït per Àngel Llàcer, explica des de zero la representació d’una obra teatral de gran format com “Terra baixa. Un espai a cavall entre el concurs, el reality i la divulgació cultural, que posarà de relleu la importància de les companyies teatrals amateurs del país i al mateix temps reivindicarà el paper d’Àngel Guimerà, de l’obra “Terra baixa” i de les companyies que l’han representat al llarg de la història.

El 13 de setembre es va obrir el procés de selecció per participar a “El llop”. Començava així un càsting per crear l’equip actors que assajaran “Terra baixa” durant dos mesos i l’acabaran representant. De les 1.500 persones que s’hi van presentar en primera instància, se’n van seleccionar 250. Al procés de càsting, la xifra es va reduir fins als 33, i en la fase de laboratori es va fer la tria final dels 11 actors que representaran l’obra. Un procés que acaba el dia de l’estrena i que el programa recull amb tot detall.

El programa

Consta de vuit capítols de 70 minuts cadascun, estructurats en quatre parts:

Els dos primers capítols segueixen el càsting per quatre ciutats de Catalunya: Cervera, Valls, Manresa i Olot. L’espectador coneixerà les 250 persones que van superar la primera fase del càsting i que van presentar-se davant de l’equip format per Àngel Llàcer (director), Clara Queraltó (filòloga en llengua catalana i escriptora) i Enric Cambray (ajudant de direcció).

Informació extreta de TV3: https://www.ccma.cat/tv3/el-llop/angel-llacer-estrena-el-llop/noticia/3138349/