Inici » El Festival Segamots, l’art de contar contes, presenta la 4a edició
El Festival Segamots

El Festival Segamots, l’art de contar contes, presenta la 4a edició

Els pallers de pedra de l’Aranyó van ser l’espai escollit, divendres 7 d’octubre, per a la roda de premsa de presentació del 4t Festival Segamots, que oferirà espectacles de narració oral en diversos municipis de la comarca els dies 15 i 16 i del 21 al 23 d’octubre.

La presentació de l’esdeveniment va anar a càrrec d’Elisabet Jové, consellera de Cultura del Consell Comarcal de la Segarra; Mercè Carulla, regidora de Cultura de la Paeria de Cervera; Agnès Pla, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Guissona, i Patricia McGill, directora artística del Segamots.

La regidora de Cultura, Mercè Carulla, va destacar “la transversalitat d’aquest projecte comarcal” i que des de la Paeria de Cervera “s’aposta per totes les arts, i per l’art de contar contes també”.

El Festival es durà a terme entre els dies 21 i 23 d’octubre de 2022 a Cervera, Guissona, Selvanera, Vergós Guerrejat i Tarroja, mentre que els dies 15 i 16 d’octubre hi haurà sessions prèvies a Hostafrancs i Ivorra.


Activitats previstes a Cervera
 

Inauguració el divendres 21 d’octubre, a les 19 hores, a la plaça Universitat, amb un espectacle a càrrec de les narradores Sherezade Bardají, Eva Andújar i Cristina Verbena, amb acompanyament musical de les alumnes d’acordió del Conservatori Professional de Música de Cervera, Neriya Dori i Berta Villorbina. 

Dissabte 22, a les 21 hores, arriba el “Tastamots”, un espectacle de contes per a adults amb Cristina Verbena, acompanyat de tast de cervesa i xocolata, al Tap Room de Casa Dalmases.
Aforament limitat a 100 persones. Inscripció prèvia a . Preu: 5 euros, que es pagaran a l’entrada al local. 

El diumenge 23, a les 12.30 hores, està prevista l’activitat “A peu de plaça”, un espectacle de contes per a públic familiar amb Sherezade Bardají, a la plaça Major.


Segamots
 

És un projecte de narració oral que arriba a auditoris, places, residències, escoles, museus, biblioteques… mitjançant les seves tres potes: Festival, contes a escoles i residències, i proposta didàctica.

El Festival ofereix espectacles per a públic familiar i per a públic adult. També hi ha esdeveniments, com les taules rodones o conferències, que estan pensades per a persones relacionades amb la docència o interessades en oralitat. El tema de reflexió d’enguany serà “narració oral i poesia”.

Les narradores convidades són Sherezade Bardají (Sabadell), Eva Andújar (València), Cristina Verbena (Zaragoza), Mon Mas (Parets del Vallès) i  Ada Cusidó (Barcelona). 

Les sessions de Contes a la Catxipanda a les residències estan pensades per a la gent gran que hi viu i les seves famílies. I les sessions de Contes a la Catxipanda a les escoles estan adreçades a alumnes de cicle inicial.

Les activitats de la proposta didàctica “El meu cos és una casa” estan destinades a alumnes de 5è i 6è de primària.

 

El SegaMots va néixer amb Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019, de la mà de Patrícia McGill, que n’és la coordinadora i directora artística. Es crea amb la voluntat de ser un projecte de territori, i amb una programació anual estable. Al llarg de les edicions el projecte s’ha consolidat i ha obtingut el suport de la majoria d’ajuntaments de la Segarra.