Inici » El festival de Cervera arrenca amb ple absolut
El festival de Cervera arrenca amb ple absolut

El festival de Cervera arrenca amb ple absolut

Més de 300 persones omplen el Paranimf de la Universitat per gaudir de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i el Cor Jove. El Curs de Música s’inicia simultàniament amb desenes d’alumnes ampliant els seus coneixements musicals.

Ple absolut en la primera jornada del Festival Internacional de Música de Cervera. Més de 300 persones van exhaurir totes les localitats disponibles per a aquest concert inaugural, que va anar a càrrec de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i el Cor Jove, els quals van estar dirigits per Manuel Valdivieso.

D’aquesta manera, es va obrir la 41ª edició d’aquest certamen que acollirà un total de 12 concerts, repartits en diversos espais de Cervera, amb formats i estils diferents. Aquest diumenge, 17 de juliol, serà el torn del guitarrista, Anders Clemens, que actuarà a l’Auditori a les 19 hores. Sota el programa “Guitarra, tradició i modernitat”, podrem escoltar obres de Ferran Sor, Alexandre Tansman, Marco Smaili, Maria Camahort o Ramon Humet.

La Càtedra Emili Pujol inclou el Curs Internacional de Música, que també s’ha iniciat aquest dissabte i es perllongarà fins el 25 de juliol. L’activitat acadèmica porta a Cervera més de 150 setmanes en dues fases. Durant aquesta primera setmana, tenen lloc les classes de guitarra, violí, viola, violoncel, contrabaix i orquestra.

D’aquesta manera, els passadissos de la Universitat de Cervera ja estan plens d’alumnes, alguns d’ells arribats de diversos punts de la geografia espanyola i de països com Alemanya, Irlanda o el Regne Unit.