Inici » El Divendres d’Aquelarre, exemple de bona pràctica en la perspectiva de gènere a les festes populars catalanes
El Divendres d’Aquelarre

El Divendres d’Aquelarre, exemple de bona pràctica en la perspectiva de gènere a les festes populars catalanes

Dijous 5 de novembre ha tingut lloc la jornada “Gegantes i diablesses: trencant estereotips en la cultura popular”, organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Entre les ponents de les taules rodones hi havia dues representants del grup femení Band Tokades, com a exemple de bona pràctica en la perspectiva de gènere a les festes populars pels espectacles del Divendres d’Aquelarre, aportant una mirada feminista a la festa popular cerverina.

Maria Peña i Laura Urpí, de l’Associació Band Tokades, han presentat la ponència “Divendres d’Aquelarre: percussió i feminismes”, en què han parlat de la seva aportació a la festa protagonitzant l’espectacle del Divendres d’Aquelarre.

La regidora de Festes i de Polítiques Feministes i LGBTI+ de la Paeria de Cervera, Mireia Brandon, ha participat a la jornada com a oient.

Segons Mireia Brandon, “cal que  les administracions públiques recolzin les iniciatives feministes per contribuir a aconseguir la igualtat de gènere en tots els àmbits”.  També afirma que “la cultura popular la fa el poble, la societat evoluciona i, per tant, la cultura popular també ha d’evolucionar i adaptar-se a les noves circumstàncies”.

Cervera, 5 de novembre de 2020.