Inici » El curtmetratge “Ni oblit ni perdó”, del cerverí Jordi Boquet, guardonat al Festival Internacional de Cinema d’Osca
El curtmetratge “Ni oblit ni perdó”

El curtmetratge “Ni oblit ni perdó”, del cerverí Jordi Boquet, guardonat al Festival Internacional de Cinema d’Osca

El cineasta cerverí Jordi Boquet, amb la seva òpera prima “Ni oblit ni perdó”, ha obtingut el Premi Danzante al millor curtmetratge iberoamericà al Festival Internacional de Cinema d’Osca, que ha tingut lloc entre el 12 i el 20 de juny.

El curtmetratge, inspirat en la història pòstuma del jove Guillem Agulló, ha estat guardonat per “la seva capacitat de donar visibilitat a una història que continua sent d’actualitat i per la seva capacitat d’emocionar i generar debat”.

Com a curtmetratge premiat es classifica directament per a la preselecció dels Premis Oscar de Hollywood.

A la 48a edició del Festival Internacional de Cinema d’Osca van competir un total de 80 obres provinents de 30 països diferents.

Informació extreta de la pàgina web del Festival d’Osca.

Curtmetratge rodat i estrenat a Cervera

El dissabte 7 de març, al Gran Teatre de la Passió, es va estrenar el curtmetratge “Ni oblit, ni perdó”, rodat a Cervera el gener del 2019 dirigit per Jordi Boquet Claramunt.

El curtmetratge és un treball final de Grau d’estudiants de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Pretén mostrar i reivindicar la realitat de les víctimes del feixisme al nostre país. És per això que parla de la història d’una família que lluita per mantenir intacta la memòria d’un fill assassinat, en concret la família Agulló i Salvador. Un drama familiar que pretén ser un homenatge a la memòria de Guillem Agulló i a la seva família. El projecte també forma part de “La lluita continua”, una campanya d’impacte social i polític que pren com a punt de partida la figura de Guillem. 

Cervera, 22 de juny de 2020.