Inici » El conseller Chakir el Homrani visita el Camp de Treball de Joventut sobre grafitis inclusius a Cervera
El conseller Chakir el Homrani visita el Camp de Treball de Joventut sobre grafitis inclusius a Cervera

El conseller Chakir el Homrani visita el Camp de Treball de Joventut sobre grafitis inclusius a Cervera

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha fet la primera visita oficial a Cervera, dijous 16 de juliol. Ha estat rebut pel Consistori Municipal a la Sala de Plens de la Paeria, on ha signat el Llibre d’Honor, i posteriorment ha visitat els joves que participen al Camp de treball…

A la Sala de Plens de la Paeria ha rebut, de mans del paer en cap, Joan Santacana, una còpia de l’Acta de la Cort General de 1359 a Cervera, origen de la Generalitat de Catalunya.

En la seva intervenció, el conseller el Homrani ha destacat “el treball conjunt entre la Generalitat i la Paeria de Cervera en polítiques socials, d’igualtat i ocupació, les quals no són possibles sense arrelament al territori”. Ha afirmat que “els dos ens compartim l’objectiu de construir una comunitat diversa i cohesionada”.

El paer en cap, Joan Santacana, li “ha agraït la seva visita al municipi i ha demanat que es mantingui aquesta voluntat de treball conjunt entre la Paeria, el Consell Comarcal i la Conselleria”.

En la seva estada a Cervera, el conseller també ha estat acompanyat pel director dels Serveis Territorials a Lleida del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Vidal Vidal.

Al sortir de la Paeria, s’han desplaçat a l’avinguda de l’Esport, on es desenvolupa el Camp de Treball Nacional de Joventut. A la visita també hi ha assistit la directora general de Joventut, Laia Girós; el director de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch; la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Lourdes Ravetllat; la consellera comarcal de Joventut, Canòlich Fàbrega; la regidora de Joventut de la Paeria de Cervera, Meritxell Ramon, i altres regidors del Consistori Municipal.

El conseller ha destacat “la importància del Camp de treball per garantir els drets dels infants i adolescents a gaudir del lleure després dels mesos de confinament”.

Finalment, el Homrani ha visitat el Consell Comarcal de la Segarra, on el president, Francesc Lluch, i els professionals de l’Àrea de Promoció Econòmica li han presentat el “Pla Estratègic per al Desenvolupament Local i l’Ocupació de la comarca: Segarra 2025”.

 

Camp de treball “Grafitis inclusius” a Cervera

Entre els dies 11 i 25 de juliol, quinze noies i quatre nois de 14 a 17 anys, provinents de tot Catalunya, participen al Camp de Treball Nacional de Joventut de Cervera.

Els joves fan intervencions d’art urbà sobre un mur de pedra de més de 200 metres a l’avinguda de l’Esport. Pinten un mural dedicat a la igualtat, l’esport i la inclusió. Aquestes temàtiques les han escollit els mateixos joves.

Pel que fa al vessant social, participen en el dia a dia de les activitats que es fan a la Casa Dalmases i el Centre Ocupacional l’Espígol.

El Camp de treball està organitzat per la Direcció General de Joventut i la gestió va a càrrec de la cooperativa de lleure Quàlia del Grup Alba.

Cervera, 16 de juliol de 2020.