Inici » El Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya es presenta a la Paeria de Cervera
El Consell de Treball

El Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya es presenta a la Paeria de Cervera

El paer en cap, Joan Santacana; el regidor de Promoció Econòmica, Ramon Augé; i la regidora de Polítiques Feministes i LGTBI+, Mireia Brandon, s’han reunit amb el president del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC), Toni Mora, i la secretària executiva, Carme García.

El CTESC és un ens de dret públic que actua com a òrgan consultiu i d’assessorament del Govern de la Generalitat de Catalunya en matèries socioeconòmiques, laborals i ocupacionals.

El conformen els sindicats majoritaris CCOO i UGT, les patronals Foment del Treball i Pimec, els sindicats agraris Unió de Pagesos i JARC, la Federació Nacional Catalana de Pescadors, la Confederació de Cooperatives de Catalunya, la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i un comitè d’experts format per sis persones nomenades pel Govern de la Generalitat.

Entre les seves funcions, el CTESC redacta dictàmens preceptius sobre la normativa relativa als àmbits econòmic, social i laboral. També prepara informes sobre aquests temes per encàrrec del mateix Govern o per iniciativa dels seus membres.

El CTESC s’ha donat a conèixer, ha presentat el seu àmbit d’actuació i s’ha posat a disposició de la Paeria de Cervera. Des de la Paeria s’ha agraït la bona predisposició del Consell i li ha fet arribar demandes sobre promoció econòmica, la manca d’habitatge social, comunicacions i transport públic, entre d’altres.