Inici » El Consell Comarcal de la Segarra impulsa serveis de cura per a infants
El Consell Comarcal de la Segarra impulsa serveis de cura per a infants

El Consell Comarcal de la Segarra impulsa serveis de cura per a infants

Des de l’Àrea de Serveis Socials, Salut i Igualtat del Consell Comarcal de la Segarra s’inicia un estudi en l’àmbit d’atenció a les cures dels infants de 0 a 14 anys. El primer pas és la realització d’una enquesta, els resultats de la qual serviran per conèixer la situació de les famílies al territori i…

S’entén per cura el “conjunt de tasques dirigides a l’atenció dels infants per al seu benestar físic i emocional que realitzem cada dia les famílies, i que sovint poden ser tasques invisibles.” 

Així doncs, l’objectiu de l’estudi és fer una diagnosis per detectar les necessitats que tenen totes les famílies de la comarca en matèria de conciliació i cura als infants de 0 als 14 anys i, així, poder articular propostes i recursos que ajudin a conciliar la vida laboral, social i personal amb les tasques de cures des de l’àmbit públic.  

L’estudi és la primera diagnosi en aquesta matèria a la nostra comarca. Per a la seva elaboració es realitzarà un qüestionari a les famílies que tinguin els fills escolaritzats a centres educatius de la comarca, es realitzaran grups de treball amb els/les professionals de l’àmbit i també s’interpel·larà els ajuntaments de la comarca per recollir les necessitats en aquest sentit. Per a l’elaboració d’aquesta diagnosi es comptarà amb la col·laboració tècnica de l’empresa Genera Feminismes.

Podeu respondre a l’enquesta des d’aquest enllaç.


A més d’impulsar aquest estudi, des del Consell Comarcal es realitza convenis econòmics de col·laboració amb els ajuntaments de Cervera i Guissona amb l’objectiu que puguin impulsar espais de cura universals per a infants de 0 a 14 anys.

Així doncs, Cervera i Guissona rebran finançament per a l’impuls d’aquests serveis i està previst que amb poques setmanes es doni el tret de sortida a nous serveis de cura. En un futur, i d’acord amb els resultats de la diagnosi, s’impulsaran serveis a la resta de poblacions de la comarca.


Aquestes accions donen resposta al un nou programa de la Conselleria d’Igualtat i Feminismes anomenat “Temps per les cures i la conciliació”, pel qual el Consell Comarcal de la Segarra aquest 2022 ha rebut 69.523,27 €, el qual es deriva del Plan corresponsables del Ministerio de Igualdad.

Informació aportada pel Consell Comarcal de la Segarra.