Inici » El Consell Comarcal de la Segarra adquireix dispositius de GPS per a persones que viuen en entorns de violència
El Consell Comarcal de la Segarra adquireix dispositius de GPS per a persones que viuen en entorns de violència

El Consell Comarcal de la Segarra adquireix dispositius de GPS per a persones que viuen en entorns de violència

La institució comarcal ha comprat deu dispositius de GPS amb trucada d’emergència per a persones que viuen en entorns de violència i conflicte.

Es tracta de vuit dispositius en forma de penjoll i dos rellotges, que permeten que la persona en situació de risc pugui emetre un senyal d’ajuda des d’aquest dispositiu si considera que es troba en perill.

Està desenvolupat pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones i és possible gràcies a la coordinació del Departament de Treball Social i Famílies i l’Institut Català de les Dones, que permet distribuir aquest dispositiu i fer seguiment a les persones usuàries del servei.

El dispositiu està pensat per a tota mena de perfils; tant per a dones en situació de risc, com per a infants i joves que viuen en entorns de conflicte.

Tal com explica el president del Consell Comarcal, Francesc Lluch, amb aquest nou servei “el Consell Comarcal pretén millorar l’atenció als col·lectius que pateixen directament o indirectament la violència de gènere. Aquesta iniciativa dona resposta a la voluntat de posar al centre la persona i el seu entorn, i actuar preventivament amb els col·lectius de risc”.

Informació i imatge aportat pel Consell Comarcal de la Segarra.

Cervera, 21 de juliol de 2020.