Inici » El 35è Cicle de concerts de tardor de Cervera proposa tango
El 35è Cicle de concerts de tardor de Cervera proposa tango

El 35è Cicle de concerts de tardor de Cervera proposa tango

“Barcelona, tercera pàtria del tango” és la nova proposta de l’Associació d’Amics de la Música de Cervera, dins del Cicle de tardor, que es podrà gaudir el diumenge 20 de novembre, a les 19 hores, a l’Auditori Municipal.

“Barcelona, tercera pàtria del tango” és un recital vertebrat des d’una mirada nostàlgica provinent dels records de la professora de música Pilar Agüelo, peça clau en la carrera musical del baríton Joan Josep Ramos, i referent al poble d’Alella, on va ser nomenada filla adoptiva als anys 90 com a reconeixement a la seva aportació i estima cap a la vila.
Nascuda el 1913, va créixer en plena febre del tango a Europa, època que comprèn els anys 20 i 30 del passat segle. Al llarg de tota la formació lírica del baríton que actuarà diumenge, Pilar Agüelo va inocular-li aquesta passió pel tango, que posteriorment va anar documentant i ampliant.

Aquest és l’origen, doncs, d’aquest espectacle que sintetitza l’evolució del tango, des del seu origen marginal, la seva posterior popularització, el desembarcament a Europa, el final de l’era Gardel i el renaixement a través de Piazzola.
L’espectacle contempla cada una d’aquestes etapes i cada part anirà precedida d’una explicació del moment vital de la societat i el perquè de cada una de les peces triades per situar el públic en context.
Totes aquestes peces escollides són referents musicals que han arribat als nostres dies i formen part de l’històric musical universal. Un total de nou peces on es juga amb veu, violí i piano, tot donant diferents protagonismes, arribant a fusionar-les entre elles, afegint improvisacions i moments corals.

“Barcelona tercera pàtria del tango” és un espectacle fàcil i amable, orientat al gaudiment a través de la música d’alta qualitat amb peces molt populars i actuals, que arriba a qualsevol públic i edat, i on només canvia el prisma de l’espectador, el qual pot gaudir-lo des de la nostàlgia o des de l’actualitat.

El grup d’intèrprets que oferiran la vetllada són músics de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu i està format per Joan J. Ramos -baríton-, Graham Lister -piano-, Sergey Maiboroda -violí-, Juan Carlos López -bandoneó-, Cristian Sandú -contrabaix- i els ballarins Joanna Krenz i Mauro Calvo.
Informació aportada per l’Associació d’Amics de la Música de Cervera.