Inici » “Dr. Strangelove”, última sessió de l’any de Cinema a la Boira
"Dr. Strangelove"

“Dr. Strangelove”, última sessió de l’any de Cinema a la Boira

La quarta sessió del Cicle Cinema a la Boira barrejarà humor i història, amb la projecció d’una de les pel·lícules més còmiques i emblemàtiques de Stanley Kubrik: “Dr. Strangelove (¿Teléfono rojo? Volamos hacía Moscú)”, el dissabte 11 de desembre, a les 19 hores, al Cinema Casal.

Sinopsi:
Convençut que els comunistes estan contaminant els Estats Units, un general ordena, en un accés de bogeria, un atac aeri nuclear sorpresa contra la Unió Soviètica. El seu ajudant, el capità Mandrake, tracta de trobar la fórmula per a impedir el bombardeig. Per part seva, el president dels EUA es posa en contacte amb Moscou per convèncer el govern soviètic que l’atac no és més que un estúpid error. Mentrestant, l’assessor del President, un antic científic nazi, el doctor Strangelove, confirma l’existència de la “Màquina del Judici Final”, un dispositiu de represàlia soviètic capaç d’acabar amb la humanitat per sempre.

Una brillant crítica i sàtira a la guerra freda.

La projecció anirà acompanyada de la intervenció del periodista i actor Queco Novell, conegut per formar part del programa de ràdio “Minoria Absoluta”, i que actualment el podem veure cada dijous a TV3 al programa “Polònia”. En teatre l’hem pogut veure formant part d’espectacles com La família Irreal i Polonia el Musical. 
Ell ens parlarà de com, moltes vegades, gràcies a l’humor, els fets històrics són més senzills d’explicar i queden més gravats. Farem una revisió dels fets històrics que s’han anat relatant amb humor al llarg de la història.  

Informació i cartell aportat per Cinema a la Boira.