Inici » Crida per salvar el patrimoni lingüístic de la Segarra històrica
Crida per salvar el patrimoni lingüístic de la Segarra històrica

Crida per salvar el patrimoni lingüístic de la Segarra històrica

L’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs ha obert un formulari en línia amb la finalitat de registrar mots i expressions segarrencs.

La llengua tendeix a la normativització i la uniformització, de forma que part de la seva riquesa es pot anar perdent.
És per aquesta raó que des de l’entitat l’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs (EFES) s’ha impulsat un projecte filològic per preservar els mots i les expressions propis de la Segarra.
Es tracta d’un formulari en línia obert a tothom, on de forma senzilla es pot registrar un mot o una expressió. Un cop completats els camps amb la informació necessària, el mot o l’expressió es publica automàticament i anònimament a una llista pública de la mateixa pàgina. Així doncs, a banda de recollir patrimoni lingüístic, la iniciativa també permet consultar-lo.

L’EFES impulsa l’estudi i la promoció de la Segarra històrica i natural. La crida per salvar el patrimoni lingüístic, doncs, no es limita a la Segarra administrativa, sinó que també va dirigida a persones del sud del Solsonès, l’oest de l’Anoia, el nord de la Conca de Barberà, el sud-est de l’Urgell i l’est de les Garrigues.
A partir de la informació recollida, l’entitat pretén crear una base de dades estable i, a llarg termini, confeccionar un atles lingüístic de la zona.

Enllaç al formulari: https://mots.efes.cat/

Informació aportada per l’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs.