Inici » “Confinaments”
"Confinaments"

“Confinaments”

Comunicat del paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut, Joan Santacana, sobre la situació de la Covid-19 a Cervera (divendres 13 de novembre).

Confinaments.

Concepte que hem incorporat a la nostra vida.

Parlem de confinament nocturn (també anomenat toc de queda, cobrefoc o seny del lladre, anem enriquint el llenguatge) i de confinament municipal perimetral de cap de setmana. Confinaments que afecten la col·lectivitat i que compartim amb més o menys resignació.

També parlem de confinaments domiciliaris si ens ha arribat la Covid-19, ja sigui com a positiu o com a contacte estret, que ens obliguen a romandre a casa tot esperant l’alta. Confinaments de caire familiar que malauradament han anat afectant massa persones.

Però hi ha un altre tipus de confinament, molt més amagat. És individual i, sense gairebé adonar-nos-en, ens va transformant. És el confinament de l’alegria.

La situació general ens ha cobert d’una capa de desencís, ens ha convertit en malfiats, ens ha generat una dosi elevada de preocupació, ens ha anat separant de la família i de les amistats… Ens està robant l’alegria.

Potser no en som gaire conscients, però anem veient que ens canvia l’humor, que les limitacions van creixent, que les perspectives no són afalagadores, que no es veu la sortida… i això ens va entristint.

No ens deixem vèncer per la desesperança i fem el possible per transmetre positivitat en les nostres relacions. Cal que quan connectem amb la família, amb les companyes i companys de feina, amb les amistats, amb el veïnat i amb tothom oferim proximitat i escalf. Si només oferim laments sobre la dolenta situació en què estem, cosa que els nostres interlocutors ja saben, insistirem en el desencís i anirem confinant cada cop més l’alegria.

És fàcil dir-ho i no és fàcil fer-ho, però hem de fer el cor fort i plantar cara a la situació. Si ens ajudem els uns als altres, malgrat que l’entorn és descoratjador, podrem anar recuperant l’alegria.

Ah, això sí, quan connectem fem-ho amb distància, mans i mascareta.

Salut!


Dades de la Covid-19 a Cervera

Les dades facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya sobre la situació i evolució de la Covid-19 a Cervera, a 11 de novembre de 2020, es resumeixen en el quadre següent:

 

 

CASOS POSITIUS

ACTUALITAT

91

ACUMULAT

619

 

En la darrera setmana s’ha passat de 85 casos positius actius a 91. Suposa un augment de 6 persones. Un repunt respecte de la setmana passada, en la qual s’havia iniciat una tendència a la baixa. Les oscil·lacions són una constant en l’evolució de la pandèmia.

Pel que fa als casos acumulats, l’augment s’ha incrementat. Dimecres dia 4 tenien o havien tingut la malaltia, des del mes de març, un total de 557 cerverines i cerverins. Una setmana després, aquesta dada és de 619 casos. Un creixement de 62 positius, apreciablement superior als 45 de la setmana anterior. Aquesta setmana han contret la malaltia una mitjana de gairebé 9 persones al dia.

El nombre de persones que ha superat la malaltia en la darrera setmana ha estat de 56.

L’evolució en les quatre darreres setmanes dels casos actius en un dia concret és la següent:


L’evolució en les quatre darreres setmanes dels casos acumulats és la següent:

Joan Santacana i Vélez
Paer en Cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut.

Cervera, 13 de novembre de 2020.