Inici » Commemoració de la Diada Nacional de Catalunya
Commemoració de la Diada Nacional de Catalunya

Commemoració de la Diada Nacional de Catalunya

Cervera va celebrar la Diada Nacional de Catalunya, diumenge 11 de setembre, amb la tradicional ofrena floral al Monument de la Generalitat, en un acte organitzat de manera conjunta per la Paeria de Cervera i el Consell Comarcal de la Segarra.

A l’ofrena floral hi van participar entitats i ajuntaments de la comarca. En representació de la Paeria de Cervera hi van assistir el paer en cap, Joan Santacana, i els regidors Ramon Augé, Mercè Carulla, Ricard Vicente i Xavier Gras. En representació del Consell Comarcal hi havia el president, Francesc Lluch, i els consellers Xavier Pintó, Montserrat Farrera i Josep Esquerra.

Les intervencions van anar a càrrec del paer en cap de Cervera, Joan Santacana, i el president del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc Lluch. 

El paer en cap, Joan Santacana, va apel·lar a la cohesió independentista per avançar cap a la llibertat nacional: “Per aixecar les tres barres del monument que encara estan ajagudes cal que hi siguem totes les persones independentistes, sense excloure ningú, cal que sumem més gent a la causa, cal que utilitzem tots els mitjans que tenim a l’abast i cal que persistim, persistim i persistim en el nostre quefer d’assolir la plena independència”.

Francesc Lluch, president del Consell Comarcal, va fer referència a la complicada situació que estem vivint: “a causa de la pandèmia, la crisi derivada del conflicte bèl·lic d’Ucraïna, l’elevada inflació, el canvi climàtic, l’encariment dels combustibles… fan que ara, més que mai, els serveis públics d’atenció a les persones tinguin un paper fonamental en la nostra societat i, per tant, els ajuntaments i el consell comarcal ens comprometem a seguir treballant de valent per fer front a la citada situació”.

La lectura del Manifest de la Diada 2022 va ser compartida entre alcaldes i regidors de diferents municipis de la comarca presents a l’acte. També hi va assistir el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Albert Turull.

L’acte va finalitzar amb la interpretació del Cant dels Segadors, a càrrec dels músics Ricard Camps, Bernat Clota i Marc Torres, alumnes del Conservatori de Cervera.

La commemoració institucional de la Diada se celebra cada any al Monument de la Generalitat a Cervera. El monument, creat per l’escultor Josep M. Subirachs l’any 1982, representa les 4 barres de la senyera alçant-se per simbolitzar el redreçament de Catalunya.