Inici » Cervera va tornar a rebre la Flama del Canigó
Cervera va tornar a rebre la Flama del Canigó

Cervera va tornar a rebre la Flama del Canigó

La Flama del Canigó va arribar un any més a la ciutat de la mà dels Fondistes de la Penya Ciclista, que la van lliurar als regidors de la Paeria per encendre el peveter i la foguera de la plaça Major.

Una vegada encès el peveter va tenir lloc la lectura del Manifest commemoratiu, a càrrec dels regidors i regidores de la Paeria.
El Manifest és un missatge d’Òmnium Cultural que es llegeix arreu dels Països Catalana abans de l’encesa de les fogueres. El missatge 2022 ha estat redactat per Eliseu Climent, editor i activista cultural valencià amb una llarga trajectòria al capdavant de l’entitat Acció Cultural del País Valencià.

Els Fondistes de la Penya Ciclista Cervera són l’entitat que s’encarrega d’anar a recollir la Flama del Canigó i fer-la arribar al municipi. Es van desplaçar fins a Agramunt, on els hi va lliurar la Penya Pedal de Bellpuig, i des d’aquí la van portar corrent fins a Cervera.

Abans de l’arribada de la Flama es van organitzar activitats festives. Els Bombollers de Cervera van realitzar una tabalada, de la plaça Universitat a la plaça Major, i Alea Teatre un espectacle d’animació infantil.