Inici » Cervera va rebre els Reis d’Orient a l’església de Santa Maria
Cervera va rebre els Reis d’Orient a l’església de Santa Maria

Cervera va rebre els Reis d’Orient a l’església de Santa Maria

El recorregut de les carrosses reials pels carrers de Cervera es va haver de suspendre a causa de la pluja i la recepció a Ses Majestats es va traslladar a l’interior del temple gòtic de Santa Maria, que va esdevenir un magnífic emplaçament per a la celebració.

La comitiva reial es va desplaçar directament a la parròquia de Santa Maria, que es va omplir de gom a gom d’infants i les seves famílies per donar-los la benvinguda.
Allà van ser rebuts pel Consistori Municipal i el paer en cap, Jan Pomés, els va lliurar la clau de la ciutat per entrar a les cases a deixar els regals. 

El repartiment de regals que tradicionalment fan els patges a través dels balcons durant la cavalcada es va fer després de la recepció a Santa Maria, juntament amb la resta de domicilis de fora el recorregut que ho havien sol·licitat. En total, els Reis van lliurar regals en més de 50 cases.

Els Reis, acompanyats per regidors del Consistori Municipal, també van anar a la residència Mare Janer. La ja tradicional visita a les residències permet a les persones més grans, que en molts casos no poden sortir al carrer, gaudir de la visita dels Reis d’Orient.

L’endemà, el dissabte 6 de gener, els Reis d’Orient van arribar als pobles de Vergós, Castellnou i la Cardosa, on van ser rebuts a la plaça, el local social i l’església, respectivament. Els infants d’aquests tres pobles del municipi van poder saludar Ses Majestats, que els van lliurar els regals.

La festa de Reis va comptar amb la participació de més d’un centenar de voluntaris i col·laboradors, veïns i veïnes de Cervera, associacions, entitats i empreses privades, els quals van fer possible una lluïda visita de Ses Majestats al municipi.