Inici » Cervera reviu l’intercanvi entre les orquestres de Palafrugell i Andreví
Cervera reviu l'intercanvi entre les orquestres de Palafrugell i Andreví

Cervera reviu l’intercanvi entre les orquestres de Palafrugell i Andreví

El Paranimf de la Universitat va acollir, diumenge 4 de desembre, el concert que culminà l’intercanvi entre el Centre musical privat de grau professional l’Energia de Palafrugell i l’Orquestra Andreví del Conservatori de Cervera, i que a més iniciava el Cicle de concerts de Nadal.

Després que l’abril passat els alumnes cerverins visitessin Palafrugell, ara hi hagué el retorn. Els alumnes van poder assajar, descobrir la nostra ciutat -Sant Domènec, Santa Maria, la Universitat…-, van ser rebuts a la Paeria i també van viure un intens ambient musical fruit de l’agermanament d’ambdós centres.

L’Orquestra del Centre l’Energia de Palafrugell va interpretar la Suite per a cordes de Manel Camp i el primer moviment de la Simfonia n. 1 de Beethoven. L’orquestra Andreví ens oferí després Júpiter de Holst i un extracte de l’Ocell de Foc d’Stravinski. Van cloure les dues formacions al complet damunt un escenari que feia goig. I el gran nombre d’assistents va poder escoltar la banda sonora “How to train your Dragon”· de John Powell, els populars “Mamma Mia” i un extracte de “El senyor dels anells”, així com la “Sardana de les Monges”.

Els intercanvis musicals són sempre experiències engrescadores, tant pel que fa a la possibilitat de poder realitzar obres en conjunt, així com pel fet d’oferir el treball personal i de grup als respectius indrets on es realitza l’intercanvi, un dels grans objectius d’aquesta activitat. Són moments ideals per fer noves amistats amb altres nois que comparteixen el gust per la música, i això sempre suma i motiva.

El paer en cap, Joan Santacana; el regidor del Conservatori, Ramón Augé; el nou president de l’AFA, Jordi Ros; així com les directores del Centre L’Energia, Rita Ferrer, i del Conservatori de Cervera, Estefania Balcells, van cloure una jornada intensa, valorant l’èmfasi d’aquestes activitats extraordinàries dins l’àmbit educatiu dels joves alumnes.
Una jornada que va ser rodona també, entre altres aspectes, pel treball dels seus directors: Anna Carner, Enric Ferrer, Carles Gumí i Alfredo Salcedo.

A tots ells, i també als alumnes, felicitats per la feina i l’experiència musical que ens van transmetre.

Informació aportada per Santi Riu (Conservatori de Cervera).