Inici » Cervera recupera el tradicional repartiment de l’aigua de Sant Magí
Cervera recupera el tradicional repartiment de l’aigua de Sant Magí

Cervera recupera el tradicional repartiment de l’aigua de Sant Magí

Divendres 19 d’agost s’ha repartit l’aigua miraculosa de Sant Magí per tota la ciutat de Cervera. A la plaça Major, davant del Consistori, han rebut l’aigua el paer en cap, Joan Santacana, i el regidor d’Urbanisme i Promoció Econòmica, Ramon Augé.

El repartiment de l’aigua miraculosa és l’acte principal d’aquesta festa, que organitza l’Associació d’Amics de Sant Magí. Enguany, després de les dos darreres edicions amb restriccions, ha recuperat el seu format tradicional i amb una participació multitudinària.

La comitiva que reparteix l’aigua està formada per mules i rucs carregats d’argadells guarnits amb boix, una banda de música i l’anacoreta, que han recorregut els principals carrers de la ciutat al llarg de tot el matí.

 

Festa de Sant Magí 

És un esdeveniment que reuneix tota la gent de Cervera al voltant del barri de Sant Magí. La festa consisteix en el repartiment de l’aigua miraculosa del Santuari de Sant Magí de la Brufaganya, a la Conca de Barberà, amb mules i cavalls carregats d’argadells guarnits amb boix.

El dia 15 d’agost es va a Sant Magí de la Brufaganya a buscar l’aigua miraculosa. Allà s’omplen els càntirs d’aigua i es cull el boix i l’espígol que el dia de la festa es col·loca a  l’interior de l’església i que també perfuma els carrers amb la seva olor peculiar.
El dia 18, cap al tard, es fa l’entrada de l’aigua amb les mules i els rucs que porten els argadells guarnits amb boix. Van acompanyats de la banda de música, que toca dues havaneres tradicionals pròpies de la diada, i l’anacoreta, que vestit com el sant obre la marxa.
El dia 19 la comitiva fa un recorregut per tota la ciutat per repartir l’aigua miraculosa.

Tota la informació de la festa es pot trobar a http://santmagi.cervera.cat/