Inici » Cervera presenta la setmana cultural Isagoge i la Festa Major
Cervera presenta la setmana cultural Isagoge i la Festa Major

Cervera presenta la setmana cultural Isagoge i la Festa Major

El paer en cap, Joan Santacana; la regidora de Cultura, Mercè Carulla; i la regidora de Festes, Mireia Brandon, han presentat la programació de la 45a Isagoge i la Festa Major, en un acte a l’Auditori Municipal.

Els dos esdeveniments preveuen, entre els dies 17 i 27 de setembre, més de 50 activitats per a tots els públics i en diversos espais, sempre garantint les restriccions i les mesures sanitàries vigents.

El paer en cap, Joan Santacana, ha anunciat el pregoner i les entitats homenatjades, que enguany seran dos: l’Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer i l’Associació Salut Mental Ondara-Sió. La Corporació Municipal vol reconèixer la tasca d’aquestes dos entitats socials, les quals atenen col·lectius de persones que també han patit molt per la pandèmia.
El Pregó anirà a càrrec del jove cineasta cerverí Jordi Boquet Claramunt, que va guanyar el Premi Gaudí 2021 al millor curtmetratge per “Ni oblit ni perdó”.

La regidora de Cultura, Mercè Carulla, ha presentat la programació de la 45a Isagoge, setmana cultural que enguany es dedica a recuperar la memòria de les dones acusades de bruixeria.
La Paeria de Cervera es va adherir al Manifest “No eren bruixes, eren dones”, impulsat per la revista de divulgació històrica Sàpiens. A Cervera estan documentats episodis de cacera de bruixes, com el cas de Magdalena de Montclar, que fou condemnada a mort.
Amb les activitats de la Isagoge es pretén fer “un acte de desgreuge davant les injustícies comeses a les dones acusades de bruixeria”.
La programació inclou un cicle de xerrades, representacions teatrals en diferents formats, cinema, tallers, presentacions de llibres, visites turístiques, concert de jazz…
Els actes estan organitzats per la Regidoria de Cultura i el Museu de Cervera, amb la col·laboració de les Regidories de Polítiques Feministes i Turisme i la Biblioteca.
La participació de les entitats locals és en el taller de sardanes, a càrrec de la Colla Sardanista Jovencells, i el taller de percussió infantil, organitzat pels Bombollers i l’Agrupació Seny Major.

La Festa Major presenta activitats per a tots els públics en diversos espais, amb la novetat que la cultura popular torna a sortir al carrer després del parèntesi de l’any 2020. Hi haurà la trobada de gegants, amb la participació de 10 colles, a la plaça del Sindicat; es recupera la Carretillada, al racó de Santa Maria; i els lluïments del seguici festiu, que es faran a cal Racó.
La regidora de Festes, Mireia Brandon, ha presentat la programació, que inclou espectacles familiars cada dia, l’oferta de concerts de nit, havaneres, el 60è concurs de colles sardanistes, concert de Festa Major, castell de focs…
Els concerts es faran, com l’any passat, en un envelat que es muntarà al pati dels “Silos” (sitges del SENPA).
I amb la mateixa voluntat de descongestionar el centre, les Firetes, que enguany es tornen a recuperar, estaran ubicades a l’avinguda de l’Esport.

Consulteu el programa de la Isagoge i la Festa Major en aquest enllaç.

Tots els actes són amb aforament limitat i amb reserva prèvia. La reserva d’entrades i la compra de les localitats de pagament es podrà fer a partir del dilluns 13 de setembre, a les 13 hores, a la web www.cerverapaeria.cat.

A causa de les mesures preventives de la Covid-19 hi pot haver modificacions al programa, que s’anirà actualitzant a l’agenda de la web www.cerverapaeria.cat.