Inici » Cervera presenta la Càtedra Emili Pujol 2023
Cervera presenta la Càtedra Emili Pujol 2023

Cervera presenta la Càtedra Emili Pujol 2023

La Càtedra tornarà aquest estiu a situar Cervera com a epicentre del món de la música clàssica al país i a tot el sud d’Europa. El certamen posarà la mirada en l’obra de Pau Casals, en commemoració del 50è aniversari de la seva mort.

Del 16 al 23 de juliol confluiran el Curs de Música, amb centenars d’alumnes procedents d’arreu del món; el Festival Internacional, amb diversos concerts de cambra i orquestrals; així com el certamen firal dedicat al món lutier més important a Europa. 

La presentació de la 42a Càtedra Cervera ha tingut lloc, dimecres 28 de juny, a l’Auditori Municipal. Ha anat a càrrec d’Estefania Balcells, directora; Marc Castellà, de la comissió artística; Xavier Balcells, director de la Fira de Lutiers; Albert Turull, director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida; i Jan Pomés, paer en cap de Cervera.

Jan Pomés ha destacat la Càtedra “com a epicentre cultural de Cervera” i ha manifestat “la seva voluntat d’impulsar un salt qualitat pensant en la 45a edició, que coincidirà el 2026 amb la commemoració del mil·lenari de la ciutat.

L’acte de presentació s’ha iniciat amb una breu actuació musical del contrabaixista alumne del Curs de Música, Denis Grosu, acompanyat al piano de Jordi Castellà. 

 

Càtedra Cervera 2023 

Després de l’impàs de la pandèmia, el Curs de Música rep 126 alumnes (dades de dimecres 28 de juny) amb un clar retorn dels estudiants de procedència internacional. Aquesta munió d’estudiants interessats en la música tenen l’oportunitat única de complementar els seus estudis amb l’assistència al Festival que programa la Càtedra.

Un certamen que posarà la mirada en l’obra de Pau Casals, en commemoració del 50è aniversari de la mort del mestre.

Entre els diversos concerts de cambra que s’interpretaran amb el seu repertori, destaca el que es viurà el 19 de juliol, en el qual es reproduirà fidelment el repertori que Pau Casals va fer en la seva famosa visita a la Casa Blanca el 1961.

Com en d’altres ocasions, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya serà l’encarregada d’inaugurar el certamen cerverí d’estiu, aquesta vegada acompanyada de Giuliano Carmignola, violí solista i director.

El Festival acollirà un total de 10 concerts en diferents espais amb la música clàssica com a protagonista. En cada edició, el certamen però programa una actuació d’un estil diferent i, en aquesta ocasió, estarà dedicat al món de la cobla.

Com a novetat d’enguany, cal destacar que el Curs i la Fira de Lutiers es traslladen a l’Escola Jaume Balmes arran de les obres que s’estan fent a l’edifici de la Universitat. Una altra nota destacada, és que el Festival ubica un dels seus concerts al “carrer”, ja que la Bellpuig Cobla actuarà a la plaça de la Universitat, en un concert que serà gratuït. Una manera d’acostar, encara més, la Càtedra, a tot el públic i a la ciutat de Cervera.

 

Més informació i venda d’entrades a www.catedracervera.cat.