Inici » Cervera presenta la “Festiuada”, nou cicle d’activitats per activar la vida festiva, cultural i econòmica de la ciutat
Cervera presenta la “Festiuada”

Cervera presenta la “Festiuada”, nou cicle d’activitats per activar la vida festiva, cultural i econòmica de la ciutat

L’Àrea de Promoció Econòmica, Turisme, Cultura i Festes de la Paeria de Cervera organitza el cicle d’activitats “Festiuada, moments d’art i marinada”, que preveu actes del 22 de juliol al 12 de setembre.

La presentació d’aquesta nova iniciativa ha tingut lloc dimarts 21 de juliol, al CEI Cervera, a càrrec del paer en cap, Joan Santacana; la regidora de Cultura, Turisme i Promoció Econòmica, Mercè Carulla; i la regidora de Festes, Mireia Brandon.

El paer en cap, Joan Santacana, ha afirmat que “cal organitzar actes per a la represa cultural, econòmica i social de la ciutat, sempre que la situació sanitària ho permeti i adaptats a cada moment.”

La regidora de Cultura, Turisme i Promoció Econòmica, Mercè Carulla, ha destacat “que la iniciativa s’ha organitzat amb un treball conjunt entre entitats locals, Associació de Comerciants i Paeria, amb la voluntat de dinamitzar el sector econòmic i comercial de la ciutat i a la vegada les empreses culturals locals i de la demarcació”. “Aquesta programació d’actes conjunta pot ser un punt de partida per als propers estius”.

De la seva banda, la regidora de Festes, Mireia Brandon, ha destacat “la suma de sinèrgies per donar vida cultural i econòmica a la ciutat”. Ha remarcat la “unió d’actes diversos en un sol programa” i el treball per àrees: “la cultura no té sentit sens la festa, i a la inversa”.

 

“Festiuada, moments d’art i marinada”

La crisi sanitària i social provocada per la Covid-19 ha obligat a suspendre o ajornar les activitats que s’organitzaven tradicionalment a la ciutat els mesos d’estiu. Es tractava majoritàriament d’actes massius, com el Festival internacional de música, el Carnaval de Secà o l’Aquelarre, amb molt públic de diferents procedències.

La nova situació obliga a organitzar actes de més petit format i en espais més reduïts. És en aquest context que la Paeria ha programat la “Festiuada”, un seguit d’activitats en diversos llocs de la ciutat, la majoria a càrrec de grups, companyies i entitats locals.

Aquest nou projecte neix amb la finalitat de donar suport i promoure els grups locals i comarcals, tots ells d’un gran nivell artístic, i activar la vida festiva, cultural i econòmica de Cervera. Aposta per la cultura i el turisme com a sectors clau per a la reactivació econòmica del municipi.

Enllaç a la programació.

Cervera, 21 de juliol de 2020.