Inici » Cervera nomena Teresa Salat filla predilecta de la ciutat a títol pòstum

Cervera nomena Teresa Salat filla predilecta de la ciutat a títol pòstum

La Paeria de Cervera va organitzar, dissabte 20 d’abril, un sentit acte de reconeixement i homenatge a la professora i historiadora M. Teresa Salat Noguera (Cervera, 1946-2023), en què es va lliurar el títol de filla predilecta de la ciutat a la seva família.

Van recollir el títol Núria Vázquez Salat i Lluís Vázquez Pueyo, filla i marit de M. Teresa Salat, respectivament, que van dedicar unes sentides paraules d’agraïment per l’acte i van signar al Llibre d’Honor de la Paeria. 

Durant l’homenatge van intervenir el paer en cap, Jan Pomés; els representants de l’Espitllera – Fòrum d’Estudis Segarrencs, Max Turull i Maria Garganté; i la que fou tècnica de l’extint Centre Municipal de Cultura, Ana Bellido.
Van coincidir a destacar l’enorme compromís de M. Teresa Salat amb Cervera i la Segarra i la seva valuosa aportació a la divulgació del patrimoni històric, artístic i documental. 

També van intervenir els familiars Antoni Salat i Lluís Vázquez, germà i marit de Teresa Salat, respectivament, que van la recordar de manera molt emotiva.

A l’acte, que va tenir lloc a la Sala de Plens de la Paeria, hi van assistir familiars de Teresa Salat, representants d’entitats culturals de Cervera i comarca, i nombrosos ciutadans, que van poder seguir-lo des de la Sala de Quadres. Ara es pot visualitzar al canal de Youtube de la Paeria de Cervera

De manera prèvia, els Campaners de Cervera van realitzar el Toc d’Homenatge, un repic especial de les campanes com a mostra de reconeixement a una persona destacada.

 

La concessió del títol a la historiadora i professora M. Teresa Salat Noguera (Cervera, 1946-2023) es va aprovar per unanimitat al Ple de la Paeria del 27 de novembre de 2023, en una proposta que també tenia el suport de 40 entitats locals. 

La finalitat és reconèixer públicament la seva aportació a la divulgació del patrimoni històric, artístic i documental del municipi.