Inici » Cervera ha celebrat la Festa Major del Santíssim Misteri
Cervera ha celebrat la Festa Major del Santíssim Misteri

Cervera ha celebrat la Festa Major del Santíssim Misteri

La Festa Major d’Hivern ha programat, del 3 al 7 de febrer, diverses activitats lúdiques, culturals, religioses i tradicionals, en què han destacat la interpretació del Cant de les Completes a l’església de Santa Maria.

Aquesta any l’esdeveniment va tenir un convidat d’honor, el paer en cap de Lleida, Fèlix Larrosa. Fou rebut a la Sala de Plens de Paeria de Cervera, junt amb el bisbe auxiliar de Barcelona, Mns. David Abadies, i van signar al Llibre d’Honor.

A l’acte, que fou presidit pel paer en cap, Jan Pomés, i els regidors del Consistori, també hi van ser presents la delegada del Govern de la Generalitat a Lleida, Montse Bergés; el director dels Serveis Territorials de Cultura, Albert Turull; el delegat del Govern espanyol, José Crespín; el vicepresident de la Diputació de Lleida, Agustí Jiménez; la presidenta del Consell d’Alcaldies de la Segarra, Imma Secanell; el rector de Cervera, Mn. Xavier Romero; diputats al Congrés, senadors i diputats del Parlament de Catalunya. 

El seguici festiu de la ciutat va acompanyar les autoritats des de la Paeria fins a l’església de Santa Maria, per assistir a les Completes.
El seguici estava format per la Senyera del Santíssim Misteri, portada per la Parròquia de Cervera; les trampes, a càrrec de Diables de Cervera Carranquers; l’Àliga; els macers, membres de l’Escola de Futbol de Cervera, i la Senyera de la ciutat, portada també per l’Escola de Futbol.

Enguany ha estat la 178a edició del Cant de les Completes, Maitines del Santíssim Misteri de Cervera. Escrites l’any 1870 pels mestres de capella Salvador Vidal i Joan Pont, estan compostes de peces populars de l’època.
En l’actualitat les dirigeix Xavier Puig, i en la seva interpretació han intervingut cinquanta músics, un centenar de cantaires i tres solistes: Sandra Roset, Carles Prat i Pau Bordas. 

Després del cant va tenir lloc el tradicional Ball de l’Àliga de Cervera, amb l’acompanyament musical de la Banda del Conservatori.

Les altes activitats de la Festa Major d’Hivern han estat el concert de música tradicional Misteri Folk, organitzat per l’Agrupació Seny Major; el 25è concurs individual de sardanes revesses, amb l’organització a càrrec de la Colla Sardanista Jovencells; la representació de la comèdia dramàtica “Conspiranoia”, dins del 26è Cicle de Teatre Apassiona’t; el muntatge de 30 jocs gegants antics de fusta, de Ludiespai; el concert i ball llarg amb l’orquestra Nova Saturno; els tradicionals tocs de campanes, a càrrec dels Campaners de Cervera, i actes religiosos.