Inici » Cervera fa visible la protesta contra les agressions masclistes
Cervera fa visible la protesta contra les agressions masclistes

Cervera fa visible la protesta contra les agressions masclistes

La Paeria de Cervera, la Segarrenca, Band Tokades, Creu Roja i l’Agrupament Escolta Coll de les Savines van organitzar una concentració de rebuig i una performance per condemnar els feminicidis a la plaça Universitat, el dijous 25 de novembre, a la tarda.

Aquest any 2020 ja es comptabilitzen 25 feminicidis al conjunt dels Països Catalans, una xifra molt preocupant, que es va voler visualitzar i condemnar amb un acte al centre de la ciutat.

Durant l’acte, la regidora de Polítiques Feministes i LGTBI +, Mireia Brandon, va llegir el manifest de la Paeria:Contra les violències, ni un pas enrere!”. El manifest destaca la importància de fer passes cap a la construcció de municipis feministes i el compromís que han d’adoptar les administracions en la lluita feminista, repte que assumeix la Paeria de Cervera.


La Paeria ha organitzat la campanya “Cervera lliure d’agressions masclistes” amb l’objectiu de fer visible el problema i prendre consciència comunitària. S’han repartit prop de 300 domassos, gràcies a la col·laboració de 20 comerços de la ciutat. Els domassos penjats als balcons han fet visible la protesta.

També es van distribuir adhesius amb el lema de la campanya als instituts, que els van fer arribar a l’alumnat per conscienciar-los sobre les violències masclistes.

El lema “Cervera lliure d’agressions masclistes” també és visible als principals carrers d’accés a la ciutat, on s’han col·locat cinc senyals informatius en diversos punts.


Una altra iniciativa de la Paeria de Cervera és  l’ampliació del protocol “Tinguem la festa en pau, per unes festes lliures d’agressions sexistes” als espais d’oci nocturn. Aquesta iniciativa es va presentar, com a exemple de bona pràctica, a la 1a Trobada de Regidories d’Igualtat de la Segarra, que va tenir lloc en línia el dilluns 23 de novembre.

Cervera, 26 de novembre de 2020.