Inici » Cervera es torna a adherir a la Setmana Europea de la Mobilitat
Cervera es torna a adherir a la Setmana Europea de la Mobilitat

Cervera es torna a adherir a la Setmana Europea de la Mobilitat

La Regidoria de Mobilitat de la Paeria, amb la col·laboració d’entitats i altres institucions del municipi, organitza una programació d’activitats, entre els dies 17 i 22 de setembre, amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat.

La programació preveu caminades organitzades pel Centre Excursionista de la Segarra i el CAP de Cervera; la bicicletada urbana de la Penya Ciclista; l’activitat “Coneix el pump track”, de Sikarra Bikepark; la sortida amb patins de Cervera Patina, un parc infantil de trànsit del Servei Català de Trànsit; l’espectacle “Propers”, de la companyia Fadunito, finançat pel Consell Comarcal de la Segarra; o les classes dirigides d’activitats esportives amb les monitores i monitors del CEM Cervera.

Enguany, com a novetat, incorpora la iniciativa “Anem a l’escola de manera sostenible” per fomentar els desplaçaments als centres educatius caminant, amb bicicleta o patinet.
Del dilluns 19 al divendres 22 de setembre tots els nens i nenes que vagin a l’escola de manera sostenible podran participar en el sorteig de sis patinets. Caldrà que presentin la butlleta als agents de mobilitat que trobaran a l’entrada dels centres educatius a les 9 hores. El sorteig es farà el dijous 22 de setembre al finalitzar l’espectacle “Propers”, de la companyia Fadunito, previst a les 17.30 hores, a la plaça del Sindicat.

Enllaç a les bases del sorteig.

Segons el regidor de Mobilitat, Jordi Pons, “amb aquestes iniciatives volem promoure els hàbits saludables i potenciar els desplaçaments per la ciutat amb mitjans més sostenibles”.


La Setmana Europea de la Mobilitat 2022 porta el lema “Combina i mou-te!”. Promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric amb l’objectiu de visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.