Inici » Cervera es prepara per a una nova edició del Festival de Pasqua
Cervera es prepara per a una nova edició del Festival de Pasqua

Cervera es prepara per a una nova edició del Festival de Pasqua

El Festival de Pasqua anuncia les dates de la seva propera edició: del 30 de març al 8 d’abril de 2023. El certamen convertirà Cervera, per tretzena vegada consecutiva, en l’epicentre de la música clàssica catalana.

El Festival acollirà un total de 10 produccions musicals diferents que es concretaran en 15 concerts repartits per diferents punts i espais de Cervera.

El director del Festival, Jordi Armengol, avança que enguany hi tornarà a haver diverses estrenes absolutes i programes de concerts pensats especialment per al certamen. Alhora, afegeix que l’eix vertebrador d’aquesta edició serà la commemoració del 50è aniversari de la mort de Pau Casals i un homenatge a diversos compositors catalans que, com ell, van patir exili per motius ideològics o d’altres que van haver d’emigrar per poder continuar treballant.

També s’ha presentat la nova imatge del Festival, obra de la dissenyadora cerverina Anna Domenjó. Segons explica la seva autora, el Festival de Pasqua presenta enguany una fotografia “macro” del centre d’una flor. Una flor en plena explosió (primavera/simfonia) amb tots els seus pètals simètrics ben alineats (com músics en una orquestra o les notes musicals en una melodia), i al mateix temps amb aquestes formes més arrodonides amb dinamisme i donant com més aire a mesura que ens allunyem del centre. La gamma cromàtica és molt àmplia (com l’arc de Sant Martí) i la part central més lluminosa (explosió). Vol ser un paral·lelisme entre primavera i música: esclat, explosió de sensacions i emocions.

El Festival de Pasqua, organitzat per la Paeria de Cervera, és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya.

Informació aportada pel Servei de Premsa del Festival de Pasqua.