Inici » Cervera dedica un Memorial a Francesc Fortiana
Cervera dedica un Memorial a Francesc Fortiana

Cervera dedica un Memorial a Francesc Fortiana

El Casal de Cervera organitza, del 22 al 26 de febrer, un memorial dedicat a l’històric jugador Francesc Fortiana (1941-2014), que va dedicar 4 dècades a dissenyar i fer realitat que la secció de billar del Casal de Cervera fos un referent a Catalunya.

Fortiana va deixar un palmarès amb 1 bronze a Europa, 5 campionats d’Espanya i 25 campionats de Catalunya; i al mateix temps va forjar una escola de billaristes, un capital humà, que avui situa el club en l’elit del billar.

Per tal de deixar constància d’aquesta trajectòria, el Casal ha editat un llibre que repassa els 55 anys de la secció de Billar. Des dels inicis el 1967 amb l’impuls de Josep Riu i Anton Bové, els primers jugadors notables com Ramon Royes, Ramon Costa i Josep Cos; l’arribada de Fortiana el 1972; l’evolució del club; l’època notable a partir de 1989, quan s’organitzen 8 campionats d’Espanya; i el punt àlgid de la secció a partir de 2003, amb l’organització del primer campionat d’Europa, se’n farien 4 fins al 2011, i un campionat del món el 2009.
El volum, que conté 70 pàgines i 123 fotografies retrospectives, es presentarà el dimecres 22 de febrer, a les 7 de la tarda, a l’Auditori Municipal, on es podrà adquirir per un preu de 15 euros.

El dijous 23 es donarà l’inici al Campionat d’Espanya de Billar a la Banda, modalitat preferida de Francesc Fortiana, en la qual participaran 39 jugadors.
L’acte inaugural del campionat i del memorial tindrà lloc dissabte 25, a 2/4 de 12 de migdia, a la secció de billar, on es descobrirà una fotografia de gran format de Fortiana que des d’ara presidirà la sala de billar. La clausura del memorial està prevista per diumenge 26, a les 6 de la tarda, al Casal.

Informació i imatge aportat per Xavi Santesmasses (Secció de billar del Casal de Cervera).