Inici » Cervera dedica la Isagoge a la figura de Josep Benet
Cervera dedica la Isagoge a la figura de Josep Benet

Cervera dedica la Isagoge a la figura de Josep Benet

La setmana cultural Isagoge commemora el centenari del naixement de l’historiador, advocat i polític Josep Benet i Morell (Cervera, 1920 – Sant Cugat, 2008), fill predilecte de la ciutat (1991).

Ara Cervera li dedica un nou homenatge amb la setmana cultural Isagoge, amb activitats del 19 al 25 de setembre.

El primer acte serà la descoberta d’una placa commemorativa a la seva casa natal, al carrer Major, 19, actual Casa Dalmases, el dissabte 19, a les 18.30 hores.

El seu deixeble, l’historiador Jordi Oliva, de Sedó, ha preparat l’exposició en moviment “La ciutat de Josep Benet”, una visita guiada per quatre escenaris de Cervera relacionats amb la vida de Benet: l’església de Sant Joan, la plaça Santa Anna, el Centre Obrer i la plaça del Fossar. Les visites guiades aniran a càrrec dels historiadors cerverins Max Turull, Teresa Salat i Teresa Porredon, respectivament, i l’antropòleg Roger Costa. La inauguració, a càrrec de Jordi Oliva, és dissabte 19, a les 19 hores, a la plaça Major.

L’Auditori Municipal es convertirà en un espai audiovisual on es projectaran documentals dedicats a Josep Benet. La inauguració anirà a càrrec del periodista Xavi Santesmasses, el diumenge 20, a les 12.30 hores, i la cloenda la farà Mònica Terribas, el dissabte 26, a les 12.30 hores.

També estan previstes altres activitats com la representació de “La porta de les bones intencions”, dirigida per Pep Oriol, amb escenografia i vestuari de la Passió Medieval; una xerrada i exposició sobre els 50 anys de la Coral infantil Nova Cervera; l’exposició “ConfinArt”, visites teatralitzades, tallers familiars, concert d’orgue, jazz…

Per la regidora de Cultura, Mercè Carulla, en aquests moments “la cultura és necessària per al públic i també per a les companyies i tot el sector que en viu; la cultura és segura”.


Reserva d’entrades per als actes de la Isagoge i la Festa Major

La programació de la setmana cultural Isagoge i la Festa Major preveu unes cinquanta activitats, entre els dies 19 i 28 de setembre, sempre garantint el control d’aforament i les mesures sanitàries de prevenció de la Covid-19. Programa d’actes.

L’accés a les activitats és gratuït, però l’aforament dels espais és limitat. Per poder accedir-hi cal fer una reserva prèvia, a partir del dimecres 16 de setembre.

Les reserves es poden fer a través d’aquesta pàgina web, des d’on cal emplenar un formulari (entrades per a la Isagoge / entrades per a la Festa Major); al telèfon 973 53 00 25; o a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, en el seu horari habitual, de dilluns a divendres de 9 a 13 hores.

Cervera, 18 de setembre de 2020.