Inici » Cervera constitueix un Comitè per a l’acollida de refugiats ucraïnesos
Cervera constitueix un Comitè per a l’acollida de refugiats ucraïnesos

Cervera constitueix un Comitè per a l’acollida de refugiats ucraïnesos

El Comitè local per a l’acollida de persones refugiades d’Ucraïna es va crear, dimarts 15 de març, en una primera reunió que va tenir lloc a la Paeria de Cervera.

La finalitat del Comitè és garantir les necessitats bàsiques i legals a les persones que arribin a Cervera, així com proporcionar-los accés als serveis sanitaris, socials i educatius, i oferir-los ajuts d’emergència. 

En formen part el paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut, Joan Santacana; tècnics de Salut, Joventut i Immigració de la Paeria de Cervera; tècniques de Serveis Socials i Immigració del Consell Comarcal de la Segarra; representants del CAP  i de la taula sociosanitària de Cervera i de les entitats socials Creu Roja, Càritas, Emaús Rural, i tres persones voluntàries en representació de la comunitat ucraïnesa al municipi. 

S’ha establert un circuit per facilitar els tràmits a les persones que arribin. En primer lloc s’hauran d’adreçar al Departament d’Acció Social de la Paeria, on se’ls informarà dels serveis que disposen, i se’ls adreçarà al Padró per fer el tràmit de l’empadronament al municipi. Creu Roja els facilitarà informació sobre el dret d’asil i Càritas els oferirà ajuda.

Per fer més àgils els tràmits, es podran empadronar sense necessitat de disposar de passaport i al CAP se’ls oferirà atenció sense tenir targeta sanitària.

 

D’altra banda, totes aquelles persones interessades a acollir refugiats de la guerra d’Ucraïna poden obtenir informació i emplenar el formulari que trobaran al web: https://web.gencat.cat/ca/ucraina/com-colaborar/acollir-una-familia-o-un-menor/.
El procés està coordinat per la Generalitat de Catalunya.

Pel que fa a les aportacions de material, el dimarts 15 es van tancar els punts de recollida habilitats (Paeria, biblioteca, CAP i piscina coberta). Tot el material recollit es farà arribar al Consolat d’Ucraïna a Barcelona. Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

En aquests moments, d’acord amb les indicacions del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la manera més efectiva de col·laborar és fent aportacions econòmiques a les entitats humanitàries que treballen sobre el terreny: