Inici » Cervera commemorarà el 25N amb la inauguració de la plaça Magdalena de Montclar i la preestrena del documental “El sostre groc”
Cervera commemorarà el 25N amb la inauguració de la plaça Magdalena de Montclar i la preestrena del documental “El sostre groc”

Cervera commemorarà el 25N amb la inauguració de la plaça Magdalena de Montclar i la preestrena del documental “El sostre groc”

La Paeria de Cervera farà efectiu el canvi de nom de la plaça Pius XII pel de Magdalena de Montclar, divendres 25 de novembre, amb un acte públic de descoberta de placa amb la nova denominació de la plaça.

L’acte forma part de les activitats organitzades a Cervera amb motiu del 25 N, Dia internacional contra la violència envers les dones, una data que cal recordar per promoure i protegir els drets i llibertats fonamentals de les dones. 

Magdalena de Montclar va ser una dona acusada de bruixeria i condemnada a mort l’any 1617 pel Consell Municipal de Cervera. Posar el seu nom a la plaça és un acte de justícia i desgreuge en memòria de totes les dones que, al llarg de la història, van ser víctimes de falses acusacions, van patir assetjament i van ser castigades pel sol fet de ser dones.

Després de la descoberta de la placa tindrà lloc la lectura del Manifest, a la mateixa plaça Magdalena de Montclar i també obert a tota la ciutadania. 

 

L’altra activitat amb motiu del 25N és la preestrena a Cervera del documental “El sostre groc”, d’Isabel Coixet, organitzada per la Regidoria de Polítiques Feministes i LGTBI+ amb la col·laboració de Cinema a la Boira .

La projecció es farà el dissabte 26, a les 18 hores, al Cinema Casal, i estarà presentada i comentada per algunes de les protagonistes del documental.
L’entrada és gratuïta però cal fer reserva prèvia a través d’aquest enllaç

“El sostre groc” tracta sobre els abusos sexuals que van patir nou dones estudiants de l’Aula de Teatre de Lleida per part de dos dels seus professors entre els anys 2001 i 2008. El documental, de la cineasta Isabel Coixet, s’estrenarà als cinemes el 16 de desembre.

 

Des de la Paeria de Cervera també es vol animar la ciutadania a penjar als seus balcons el domàs contra les violències masclistes, a partir del dilluns 21 de novembre. Els domassos es reparteixen, de manera gratuïta, a la Paeria i en establiments col·laboradors.