Inici » Cervera col·loca plaques als locals electorals de l’1 d’octubre del 2017
Cervera col·loca plaques als locals electorals de l’1 d’octubre del 2017

Cervera col·loca plaques als locals electorals de l’1 d’octubre del 2017

La Paeria de Cervera ha organitzat, dissabte 1 d’octubre, un acte institucional per commemorar el 5è aniversari de la celebració del referèndum de l’1-O.

Durant l’acte s’han presentat les plaques commemoratives que la Paeria de Cervera col·loca als locals de votació del referèndum sobre la independència de Catalunya de l’1 d’octubre del 2017: el mateix edifici de la Paeria, l’escola Jaume Balmes, l’escola Josep Arques, l’antiga caserna i l’institut La Segarra. Les plaques contenen el tex: “Aquí vam votar”. 

En la seva intervenció, el paer en cap, Joan Santacana, ha destacat “la connexió entre les institucions i el poble, que va fer possible l’organització del referèndum”. Ha destacat que “gràcies a la xarxa de ciutadans i ciutadanes que van enllaçar la tasca de les institucions amb la mobilització popular a Cervera es va poder votar. I avui ho recordem amb aquestes cinc plaques commemoratives”. 

Després ha tingut lloc la lectura del manifest de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) sobre el 5è aniversari de l’1 d’octubre. Ha anat a càrrec dels regidors Roser Segura, Jordi Pons, Mercè Carulla, Mireia Brandon i Ramon Augé.

L’acte, que ha tingut lloc a la plaça Major, ha finalitzat amb el cant dels Segadors.