Inici » Cervera clou amb èxit les activitats de la setmana cultural de Sant Jordi
Cervera clou amb èxit les activitats de la setmana cultural de Sant Jordi

Cervera clou amb èxit les activitats de la setmana cultural de Sant Jordi

Entre els dies 19 i 24 d’abril a Cervera s’han organitzat més d’una desena d’activitats culturals que han tingut una bona acollida i amb èxit de públic.

El Museu de Cervera va organitzar, dimecres 20, la presentació del llibre “Cases amb història”, de Daniel Romaní, que també va incloure una visita a Casa Duran i Sanpere amb tast de música a càrrec d’alumnat del Conservatori.
L’endemà va organitzar la jornada “Col·leccionant Passions. Interiors històrics: col·leccionar la vida” i la presentació del llibre “La Casa Solsona. Una joia modernista a Cervera”, amb una visita posterior a la Casa Solsona que va permetre descobrir aquesta casa històrica del carrer Major de Cervera.

La Revetlla de Sant Jordi va presentar “In Memoriam”, un recital musicat a partir de la poesia de Gabriel Ferrater, que va omplir l’aforament previst a la biblioteca comarcal Josep Finestres. L’espectacle va anar a càrrec de la companya Quatre Gotes: Daniel Llandrich, guitarra; Andres Noarde, composició i guitarra, i Xavier Miró, veu. 

Cinema a la Boira, amb la col·laboració del Centre Excursionista de la Segarra, va oferir la projecció de la pel·lícula documental “Pura Vida, un intent de rescat a l’Annapurna”, el divendres 22 al Casal. La propera sessió del Cicle Cinema a la Boira és la projecció d’”Alcarràs” (guanyadora de l’Os d’Or), el diumenge 1 de maig al Gran Teatre de la Passió.

L’Arxiu Comarcal ha preparat una Mostra de cartells històrics de Sant Jordi, que es pot visitar fins al divendres 29 en horari de dilluns a divendres, de 9 a 14 i de 15.30 a 18 hores.

Per la diada de Sant Jordi, les inclemències meteorològiques van obligar a traslladar el mercat de roses i llibres del carrer Guinedilda al pati de la Universitat. Les parades es van col·locar sota els porxos del pati i van poder desenvolupar la seva activitat al llarg de tot el dia.

La presentació del conte “El gran dia dels capgrossos” va tenir lloc a l’església de Sant Domènec, a càrrec de l’autora, Alba Granell, i la il·lustradora, Montserrat Isanta. El llibre és una iniciativa del Grup de treball de cultura popular a les escoles de Cervera i l’Agrupació Seny Major. És el segon de la col·lecció “Festa Major Petita”, després d’”El viatge de la Polla”.

La representació “El Jordi i el drac” es va traslladar al Paranimf de la Universitat. Es tracta d’una versió de la llegenda de Sant Jordi que barreja tradició i modernitat, a càrrec de l’Escola de teatre La Caserna de Cervera. El Paranimf es va omplir amb l’assistència d’unes 300 persones.

Acte seguit va tenir lloc l’emissió en directe del pòdcast Botiflers, al menjador de l’institut Antoni Torroja.

 

Finalment, el diumenge 24 es va tornar a representar La Passió de Cervera al Gran Teatre. L’última funció de la temporada serà el proper dissabte 30 d’abril.