Inici » Cervera clou amb èxit la Festa Major
Cervera clou amb èxit la Festa Major

Cervera clou amb èxit la Festa Major

Del divendres 24 al dilluns 27 de setembre Cervera ha viscut la Festa Major, que ha presentat activitats per a tots els públics i en diversos espais, amb la finalitat de descongestionar la zona centre i evitar les aglomeracions per la pandèmia.

Les activitats, amb aforament limitat i reserva prèvia, van exhaurir totes les localitats, que eren gratuïtes. L’únic concert de pagament, l’actuació d’Els Pets al Gran Teatre, també va ser un èxit. La resta de concerts van tenir lloc a l’envelat muntat als “Silos”, amb les actuacions del grup de rock Smoking Souls, les havaneres amb Els Pescadors de l’Escala i la reconeguda orquestra La Principal de la Bisbal.

La cultura popular ha tornat a sortir al carrer, després del parèntesi de l’any 2020, tot i que no s’han fet cercaviles i els lluïments han tingut lloc en un únic espai, la plaça de cal Racó, amb l’aforament limitat.

La trobada de gegants, prevista a la plaça del Sindicat, es va traslladar al pavelló polivalent a causa de la pluja. Hi van participar 10 colles i es va celebrar el 30è aniversari dels gegants Nasa Tabaco i Roger de Fonollar, amb la seva dissenyadora i constructora, Alba Cuñé; els Geganters de Cervera i tot el públic que els va poder acompanyar.

Aquest any també ha tornat la carretillada, a càrrec del Ball de Diables de Cervera Carranquers, al racó de Santa Maria;  i el concurs de colles sardanistes, que ha arribat a la 60a edició, a la plaça Universitat…

La Festa Major Petita, que se celebra el dilluns, també va fer els lluïments del seguici a la plaça de cal Racó, amb la participació d’alumnat dels centres educatius i les colles infantils de les entitats locals. Enguany es va estrenar un nou element, la Draga Savina, de l’escola Les Savines.

Les atraccions aquest any es van col·locar a l’avinguda de l’Esport, una zona àmplia i espaiosa, per poder evitar aglomeracions i prevenir la Covid-19.

La Festa Major va començar divendres amb el reconeixement a les entitats Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer i Associació Salut Mental Ondara-Sió i el Pregó, enguany a càrrec del jove cineasta cerverí Jordi Boquet Claramunt (Premi Gaudí 2021 al millor curtmetratge per “Ni oblit ni perdó”).

Va cloure el dilluns amb el castell de focs, que es va projectar des de diferents punts de la ciutat perquè es pogués gaudir des de les cases.

Segons la regidora de Festes, Mireia Brandon, la programació “estava pensada per a tots els públics i es van diversificar els espais amb la intenció de repartir els actes festius per tota la ciutat i evitar les aglomeracions al centre per la pandèmia”.