Inici » Cervera celebra la tradicional Diada de Sant Isidre
Cervera celebra la tradicional Diada de Sant Isidre

Cervera celebra la tradicional Diada de Sant Isidre

Una de les tradicions més arrelades a Cervera, la Diada de Sant Isidre, s’ha celebrat dilluns 15 de maig amb un complet programa d’activitats: esmorzar dels pagesos, repic de campanes, missa, desfilada de tractors, dinar de germanor i jornada tècnica.

Un total de 48 tractors i 2 carretes engalanades s’han concentrat a l’avinguda Duran i Sanpere i després han desfilat pels carrers de Cervera. 

La presentació de les carrosses i els tractors s’ha realitzat a la cèntrica plaça Universitat, on els pagesos han estat rebuts pel paer en cap, Joan Santacana; el regidor de Promoció Econòmica, Ramon Augé; el president del Consell Comarcal, Francesc Lluch; la cap del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a la Segarra, Dolors Vila; i els regidors Ricard Vicente, Assumpció Creus, Xavi Gras i Mercè Carulla. 

Les autoritats presents han lliurat un lot de productes de la comarca a tots els pagesos participants a la desfilada de tractors i els premis a les millors carrosses engalanades. 

El primer premi ha estat per a la carrossa “Sequera”, de Xavier Joan, i en segon lloc ha quedat “Desolació” de Martí Collado. Les dos decoracions feien referència a la crisi provocada per l’actual situació d’extrema sequera.

 

El dinar de germanor, al pavelló polivalent, ha omplert l’aforament previst, amb l’assistència de 230 persones, majoritàriament pagesos de Cervera i comarca. 

Enguany ha estat presidit pel conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; la delegada del Govern de la Generalitat a Lleida, Montse Bergés; l’exconseller de la Generalitat Jordi Turull; les diputades del Parlament Anna Feliu i Montserrat Fornells; el paer en cap, Joan Santacana, i els regidors Ramon Augé, Ricard Vicente, Mercè Carulla, Joan Prat, Raimon Fusté, Xavi Gras i Assumpció Creus. 

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha destacat “la importància del sector primari, i la capacitat per fer front a les adversitats que té la pagesia, als quals ha encoratjat a tirar endavant i que tindran les administracions al seu costat”.

 

Posteriorment ha tingut lloc la jornada tècnica “Stop accidents al medi rural”, organitzada per Unió de Pagesos, amb el suport dels Agents Rurals i la Paeria de Cervera, a la sala d’actes Francesc Buireu.
La jornada tenia la finalitat de conscienciar dels riscos al medi rural i informar els participants sobre mesures preventives per evitar-los.
La inauguració ha anat a càrrec de Ramon Augé, regidor de Promoció Econòmica, i la cloenda per part de Josep Sellart, coordinador territorial d’Unió de Pagesos a la Plana de Lleida.