Inici » “Cervera aposta per la cultura amb el 10è Festival de Pasqua”
"Cervera aposta per la cultura amb el 10è Festival de Pasqua"

“Cervera aposta per la cultura amb el 10è Festival de Pasqua”

La regidora de Cultura, Mercè Carulla, valora de manera molt positiva l’inici del Festival de Pasqua, una aposta de la Paeria de Cervera per donar suport al sector cultural.

“Enmig d’un confinament parcial, amb toc de queda, suspensió d’actes culturals amb públic, entre altres suspensions, per les mesures sanitàries que cal adoptar a causa de la pandèmia mundial que estem vivint, la Paeria de Cervera ha volgut apostar per donar suport a la cultura i donar un impuls econòmic als professionals que en viuen.

Aquest cap de setmana passat hem inaugurat la 10a edició del Festival de Pasqua de Cervera en un format atípic, però que ha tingut un gran èxit d’acollida per part de la població. Un format digital, per Lleida TV i també en streaming per la web de Lleida TV i del mateix Festival, amb unes dades d’audiència espectaculars que fan que ens haguem de felicitar.

Cal recordar que el Festival és un festival estratègic de la música clàssica catalana, reconegut pel Departament de Cultura de la Generalitat com a tal, i això és gràcies a l’esforç de totes les persones que hi han treballat fins a dia d’avui. Xavier Puig, pare del Festival, va tenir la brillant idea de pensar que a Catalunya feia falta un esdeveniment on es reconegués la música i els compositors catalans, molts cops oblidada o difuminada, i a la qual no s’ha donat la importància que es mereix pel sol fet de ser de casa. Així doncs, el 2010 començava la primera edició amb un magnífic festival que ja el primer any va tenir molt èxit, fins al dia d’avui.

En els propers dies sortiran les bases per a la nova direcció artística amb vista als anys 2021-2024, de la mateixa manera que ho faran les de comunicació i de producció, una manera de fer transparent que el nou govern de la Paeria volem que sigui la que imperi en les contractacions. Així doncs, esperem que el Festival del 2021 sigui de la mateixa qualitat que el d’aquest any i que tingui la mateixa o millor bona rebuda per part de les persones que en gaudiran.

Aquest cap de setmana vinent continuarem programant cultura i fent-la arribar a tots els racons de totes les llars, amb la Coral Ginesta, la Cobla de Cambra de Catalunya, Mireia Pintó i Vladislav Bronevetzky, i Alba Ventura.
Esperem que en puguem gaudir i sigui del vostre agrat.”

Mercè Carulla Castells
Regidora de Cultura de la Paeria de Cervera

Cervera, 16 de novembre de 2020