Inici » Cervera adaptarà el Protocol contra les agressions sexistes als espais d’oci nocturn privats
Cervera adaptarà el Protocol contra les agressions sexistes als espais d’oci nocturn privats

Cervera adaptarà el Protocol contra les agressions sexistes als espais d’oci nocturn privats

La Regidoria de Polítiques Feministes i LGBTI+ de la Paeria de Cervera, junt amb la Segarrenca- Associació per la Igualtat, promouen una adaptació del protocol “Tinguem la festa en pau. Per unes festes lliure d’agressions sexistes”, enfocada a l’oci nocturn privat.

En les diferents trobades que han realitzat la Paeria i la Segarrenca, es va detectar la necessitat d’elaborar aquest protocol. És una evidència que a l’oci nocturn, com a molts altres espais, hi ha agressions masclistes i calen accions reals contra la violència masclista, agafar consciència comunitària d’aquestes violències i treballar, sobretot, per la prevenció. Tot plegat fa necessari prendre mesures per fer-hi front.

Aquest protocol va ser presentat, com a exemple de bona pràctica, el dilluns 23 de novembre, a la primera trobada de Regidories d’Igualtat de la comarca, promoguda pel Consell Comarcal de la Segarra, en el marc dels actes del 25N.

Fa unes setmanes es va fer una primera trobada amb els pubs de Cervera per plantejar-los la proposta i començar a compartir opinions i experiències, on hi va haver molt bona predisposició per part dels representants dels pubs.

Segons la regidoria de Polítiques Feministes i LGBTI+, Mireia Brandon: “des de la Regidoria tenim la ferma convicció que és imprescindible que l’Administració pública i les iniciatives populars i ciutadanes, vagin agafades de la mà. Som un poble amb una gran capacitat d’organitzar-nos des de molts àmbits i des de la Paeria hem de cuidar aquesta virtut i estar-hi al costat”.

El protocol contra les agressions sexistes en espais d’oci a Cervera “Tinguem la festa en pau” es va aprovar al Ple de la Paeria del 30 de maig del 2017. Defineix les actuacions per prevenir, detectar i resoldre les situacions d’assetjament sexual que es puguin produir en espais d’oci. Es va elaborar com a resposta de la ciutat davant la preocupació i necessitat de fer front a les agressions sexistes als espais festius. Ara es promou una adaptació d’aquest protocol enfocada a l’oci nocturn privat.

Cervera, 24 de novembre de 2020.