Inici » Cervera acollirà activitats del Festival Segamots
Cervera acollirà activitats del Festival Segamots

Cervera acollirà activitats del Festival Segamots

La tercera edició del projecte “SegaMots, l’art de contar contes” presenta el Festival SegaMots, que del 16 al 28 d’octubre ofereix activitats, gratuïtes i amb reserva prèvia, en diferents escenaris de la comarca.

El SegaMots, és un projecte de narració oral que arriba a auditoris, places, residències, escoles, museus, biblioteques… mitjançant les seves tres potes: festival, contes a escoles i residències, i proposta didàctica.

El Festival SegaMots presenta tot un seguit d’espectacles, conferències i taules rodones al voltant de la narració oral. Una cita farcida d’històries antigues i noves a càrrec de les narradores Paula Carballeira, de Maniños; Mon Mas, de Parets; Lídia Clua, de Centelles; Almudena Francés, d’Ontinyent; Ada Cusidó, de Barcelona. Veus diferents, diferents maneres de contar.

El festival és itinerant, i enguany passarà per escenaris interiors i exteriors de Palou, Tarroja de Segarra, Estaràs, Montornès de Segarra, Mas de Bondia, Guissona i Cervera. A tot arreu estaran previstes les mesures de seguretat pertinents i l’ús obligatori de la mascareta en els espais tancats.

Quant a escoles i residències, rebran visita de narradores i narradors al llarg de la setmana del festival. I la proposta didàctica es farà al llarg del curs en conjunt amb els museus de Guissona i de Cervera.

La presentació del projecte SegaMots va tenir lloc divendres 8 d’octubre, a la seu del Consell Comarcal, amb totes les institucions i entitats col·laboradores. La regidora de Cultura de la Paeria de Cervera, Mercè Carulla, també va participar en la presentació.

Tal com explica la directora del projecte, Patricia McGill, el festival arriba “amb moltes ganes de trobades al tros, al safareig, i a la vora del foc: allà on hi hagi històries per compartir i per escampar”.

S’han presentat les diferents activitats. Aquesta edició s’incrementa el nombre de narradores convidades, d’entitats que hi participen i de municipis que se sumen al projecte.

Dins el festival, tots els actes són gratuïts i amb aforament limitat; cal fer la reserva prèvia a través de la web del Festival, Segamots – L’art de contar contes.  

En aquesta web també trobareu més informació i la programació.

Informació i imatge aportat per Segamots.