Inici » Cervera, a punt per celebrar la Festa Major
Cervera

Cervera, a punt per celebrar la Festa Major

Del divendres 25 al dilluns 28 de setembre, Cervera celebra la Festa Major, que ha programat prop de 30 activitats, en les quals es garanteix sempre el control d’aforament i les mesures sanitàries de prevenció de la Covid-19.

La festa comença amb el tradicional pregó i el reconeixement a una entitat local. Com a novetat d’enguany, el Pregó se celebra a peu de carrer, a la plaça Major, al costat del públic assistent. Anirà a càrrec del personal del Centre d’Atenció Primària de Cervera, en reconeixement a la seva tasca per fer front a la pandèmia de la Covid-19. L’entitat homenatjada és la Coral infantil Nova Cervera, en motiu del 50è aniversari.

Els actes comencen a les 20 hores, a la plaça Major, amb aforament limitat i que ja està complet. Es pot seguir en directe a través del canal de Youtube de la Paeria de Cervera.

Les activitats festives es concentren al carrer, com la Nit de pubs; el concert mòbil amb The Txandals, i les actuacions teatrals dels grups cerverins Alea Teatre, Fadunito i Sound de Secà. S’estrena el pati dels “Silos” (sitges del SENPA), com a escenari de concerts, amb les actuacions de Lasta Sanco i Les Montses; havaneres amb Les Anxovetes i l’orquestra Selvatana.

Els aforaments són limitats i cal fer una reserva prèvia per assistir-hi. Informem que les localitats ja estan exhaurides per a totes les actuacions.


El seguici de Festa Major enguany és “en línia”, amb la retransmissió d’un vídeo amb les actuacions de les entitats de cultura popular en diferents escenaris del patrimoni monumental de la ciutat. La retransmissió és diumenge 27, a les 12 hores. Es pot veure la projecció des de la plaça Major, però l’aforament és limitat i les entrades ja estan exhaurides, o seguir a través del canal de YouTube de la Paeria de Cervera.

També es retransmetrà en directe per Youtube el seguici de la Festa Major petita, dilluns 28, a les 11 hores.

Clourà la Festa Major un castell de focs, dilluns a les 22.30 hores, des de tres punts diferents (castell, Sindicat i pavelló poliesportiu) perquè es pugui veure des dels balcons de tota la ciutat.


Per la regidora de Festes, Mireia Brandon, la Festa Major vol tenir “un record a totes les persones que ens han deixat a causa de la Covid-19 i un reconeixement a totes aquelles persones que han estat i estan a primera línia lluitant per combatre la pandèmia”. “Ens trobem en una crisi per una emergència sanitària, però també cal mirar endavant”.

Les activitats, igual que es va veure per la Festiuada, s’han programat amb l’ànim de donar suport al comerç i artistes locals.

Enllaç al programa d’actes

Cervera, 24 de setembre de 2020.