Inici » Cervera, a punt per celebrar la Festa Major
Cervera

Cervera, a punt per celebrar la Festa Major

Divendres 24 de setembre clou la setmana cultural Isagoge i s’inicia la Festa Major, que se celebra del 24 al 27 de setembre, amb una programació que inclou activitats per a tots els públics i en diversos espais, sempre garantint les restriccions i les mesures sanitàries vigents.

La Festa Major comença amb el reconeixement a entitats locals i el pregó.
Enguany les entitats homenatjades seran dos: l’Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer i l’Associació Salut Mental Ondara-Sió. La Corporació Municipal vol reconèixer la tasca d’aquestes dos entitats socials, les quals atenen col·lectius de persones que també han patit molt per la pandèmia.
El Pregó anirà a càrrec del jove cineasta cerverí Jordi Boquet Claramunt, que va guanyar el Premi Gaudí 2021 al millor curtmetratge per “Ni oblit ni perdó”.

La Festa Major presenta activitats per a tots els públics en diversos espais, amb la novetat que la cultura popular torna a sortir al carrer després del parèntesi de l’any 2020. Hi haurà la trobada de gegants, amb la participació de 10 colles, a la plaça del Sindicat; es recupera la Carretillada, amb el Ball de Diables de Cervera Carranquers, al racó de Santa Maria; i els lluïments del seguici festiu, que es faran a cal Racó.

La programació inclou espectacles familiars cada dia, l’oferta de concerts de nit, havaneres, el 60è concurs de colles sardanistes, concert de Festa Major, castell de focs…

Els concerts es faran, com l’any passat, en un envelat al pati dels “Silos” (sitges del SENPA).

I amb la mateixa voluntat de descongestionar el centre, les Firetes, que enguany es tornen a recuperar, estaran ubicades a l’avinguda de l’Esport.

Tots els actes són amb aforament limitat i amb reserva prèvia a la web municipal www.cerverapaeria.cat, excepte les entrades per al concert dels Pets, que es poden comprar a la seva web www.elspets.cat.