Inici » Cervera, a punt per a una nova edició de la Fira del Pa i el Cereal
Cervera

Cervera, a punt per a una nova edició de la Fira del Pa i el Cereal

Després de dos anys de suspensió, la Regidoria de Promoció Econòmica torna a organitzar la Fira del Pa i el Cereal, els dies 21 i 22 de maig, amb activitats a la plaça Universitat i el Sindicat.

La plaça Universitat serà el centre neuràlgic de la Fira, on es trobaran els estands, amb la presència de 35 expositors multisectorials i 6 de forns de pa, i una carpa.

La carpa, ubicada al costat de la plaça Sant Miquel, acollirà els actes protocol·laris; les presentacions, demostracions i degustacions gastronòmiques; i les actuacions musicals.
Les experiències gastronòmiques es concreten en maridatges de pa i olis, fruit de la col·laboració amb la Fira de l’Oli de les Borges Blanques; berenar de pa amb oli, a càrrec de l’Associació de Productors de la Segarra; presentacions dels pans de tros i de mestral; degustacions de panadons i de pa de ronyó; i demostració de cuina en directe (showcooking) a càrrec de la influencer Ana Recetas Fáciles. 

El Sindicat també és protagonista d’aquesta edició. La Farinera del Sindicat Agrícola de Cervera es va construir entre els anys 1920 i 1922. Enguany es commemora el centenari i es pretén que per la Fira torni a esdevenir un aglutinador d’activitat. S’oferiran visites guiades gratuïtes a l’edifici i als patis es podrà visitar una mostra d’objectes agrícoles provinents de l’antic Museu del Blat i la Pagesia de Cervera. 

Al pati de la Universitat es trobaran estands d’energies renovables i l’Espai Petit Forner, on es faran tallers de pa a càrrec de Tere Rauret. 

Per facilitar els desplaçaments dels visitants, un trenet turístic enllaçarà la plaça Universitat i la plaça del Sindicat. 

La inauguració de la Fira la farà la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, el dissabte 21, a les 11.30 hores; mentre que l’acte de cloenda anirà a càrrec de la vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés, el diumenge 22, a les 20 hores.

La Fira del Pa i el Cereal enceta la temporada de fires a Cervera. El certamen reafirma la seva aposta per la promoció del producte local i de proximitat, amb la col·laboració amb l’Associació de Productors de la Segarra; i promou la posada en valor del Sindicat, que commemora el centenari, com a patrimoni històric de Catalunya.

Podeu consultar el programa en aquest enllaç.

Aquí podeu veure el vídeo promocional d’aquesta edició.