Inici » Campanya de sensibilització per al bon ús de les papereres
Campanya de sensibilització per al bon ús de les papereres

Campanya de sensibilització per al bon ús de les papereres

L’àrea de gestió de residus del Consell Comarcal de la Segarra impulsa una campanya per prevenir el mal ús de les papereres de la via pública i evitar que s’hi llencin bosses d’escombraries i es deixin voluminosos al costat.

La iniciativa consisteix en la col·locació d’uns cartells informatius a totes les papereres de la comarca de la Segarra on es recorda a la població que només s’hi poden dipositar residus lleugers (papers, embolcalls, llaunes…), amb els eslògans “Stop incivisme. Les papereres no són un contenidor” i “Tot allò que llencem en aquesta paperera no es recicla. #NoHoLlencis”.
En aquests també s’alerta a la població de possibles sancions econòmiques que aniran des de 120 a 1.080 euros.

La presentació d’aquesta campanya de sensibilització ha tingut lloc a Cervera, dilluns 7 de setembre, amb la presència del president del Consell Comarcal, Francesc Lluch, i el paer en cap de Cervera, Joan Santacana.

Precisament la capital de la Segarra serà la primera a introduir aquests panells informatius a les papereres, a l’espera que en els pròxims dies ajuntaments i brigada municipal ho implantin a tots els municipis de la comarca.

Aquesta acció neix després d’haver detectat un mal ús generalitzat de les papereres, no només a la Segarra, sinó en tot l’àmbit català, tant en poblacions amb el sistema de recollida porta a porta com en contenidors. De fet, municipis com Ripoll, Sant Pere de Ribes o el Prat de Llobregat fa temps que treballen en aquest sentit, amb accions similars a la que s’impulsa des de la Segarra. 

Informació i imatge aportat per l’Àrea de Comunicació del Consell Comarcal de la Segarra. 

Cervera, 8 de setembre de 2020.